Aangeboden door: bikester.nl

Ook in 2021 kiezen Nederlanders vaker voor fietsvakantie in eigen land

Foto: pexels

Alhoewel we het ergste achter de rug hebben als het gaat om de pandemie, zitten er alsnog veel haken en ogen aan het reizen naar het buitenland. Daarom kiezen ook in 2021 veel Nederlanders ervoor om in eigen land vakantie te vieren. Hierbij is een fietsvakantie een populaire keuze onder de vakantiegangers. Om de perfecte roadtrip op de fiets door eigen land te kunnen plannen is het verstandig om gebruik te maken van de onderstaande tips. Ook is het zeker verstandig om eens in de webshop van Bikester te kijken voor goede fietsen en accessoires die je kunt gebruiken tijdens je fietsvakantie.

Bepaal je budget

Bij het plannen van een fietsvakantie heb je een paar opties. Dit hangt eigenlijk echt af van hoeveel je wilt uitgeven aan de reis. Zo kun je je eigen fiets meenemen, maar het is ook mogelijk om een beter exemplaar te huren. Natuurlijk kost dit wel meer geld, maar alsnog kan het een handige uitkomst zijn als je huidige fiets een oud barrel is. Ook hangt hoe je gaat overnachten af van je budget. Als je op de centen wilt letten dan zul je moeten verblijven op campings, maar als je best wat meer wilt uitgeven dan is slapen in hotels mogelijk. Wildkamperen zou ook nog kunnen, wat al helemaal goedkoop is natuurlijk. Toch is lang niet iedereen hier echt fan van.

Bouw je conditie op

Als je normaal gesproken amper fietst of zelfs nooit dan kan het natuurlijk lastig zijn om op fietsvakantie te gaan. Het is dan echt van belang om je conditie te gaan trainen. Een week achter elkaar rijden op de fiets is immers heel wat anders dan het gebruiken van je fiets voor woon-werkverkeer. Je zult tijdens een fietsvakantie bijvoorbeeld veel langere afstanden afleggen, terwijl het ook nog continu is. Je zult immers weinig pauze hebben tijdens je reis. Trainen is dus zeker nodig. Het is niet altijd gemakkelijk om trainingsritten in te passen rond een druk werkschema, maar zo vaak mogelijk naar buiten gaan op de fiets zal je zeker helpen om je voor te bereiden op je fietsvakantie.

Maak je fiets klaar

De conditie van je fiets is net zo belangrijk als die van jezelf. Als je ervoor kiest om je eigen fiets te gebruiken voor de vakantie dan moet je er dus zeker voor zorgen dat de tweewieler hierop voorbereid is. Voordat je vertrekt is het daarom van belang om de fiets grondig te onderhouden. Eventueel kun je dit zelf doen als je hier veel verstand van hebt, maar over het algemeen is het toch wel degelijk beter om een expert in te schakelen voor het onderhoud. Versnellingen, remmen, kabels en ketting moeten hierbij worden gecontroleerd, terwijl de banden in goede staat moeten zijn om de vele kilometers af te leggen. Neem ook gereedschap mee om eventuele reparaties uit te kunnen voeren tijdens de fietsvakantie.

Plan je route

Je hebt besloten om je fietsvakantie in Nederland te houden. Maar, voordat je je route plant, moet je de start- en eindpunten bepalen. De kans is groot dat je start vanaf de oprit van je eigen huis in Groningen en hier uiteindelijk ook weer eindigt, maar dit is natuurlijk niet een directe route. In plaats daarvan zul je onderweg allemaal tussenstops maken om te overnachten bijvoorbeeld. Je moet gaan bepalen waar je dit wilt doen tijdens je fietsvakantie. In principe kun je eerst beslissen waar je wilt slapen om vervolgens je route hierop aan te passen. Door dit te doen zorg je ervoor dat je alle bestemmingen die op je bucketlist staan daadwerkelijk bezoekt op de fiets.

Nieuws

menu