Aangeboden door: rubberbootshop.nl

Op vakantie in de Ardennen

Foto: pixabay

Heb je al plannen gemaakt voor jouw volgende vakantie? Met de komst van de vaccinaties mogen we steeds meer. Steeds meer mensen kiezen weer voor een reis naar het buitenland. Een populaire vakantiebestemming is nog altijd de Ardennen. In de Ardennen is er veel te doen voor de hele familie. Zo zijn er mooie steden, historische plekken en natuurlijk veel natuur. Vooral de natuur is voor veel mensen de reden om de Ardennen als hun vakantiebestemming te kiezen. Er is namelijk veel te doen in de natuur. Ook kinderen hoeven zich daarom geen seconde te vervelen.

Wandelen

Om te beginnen kun je in de natuur van de Ardennen mooie wandelingen maken. Dit klinkt misschien saai, maar dit is juist hartstikke avontuurlijk. Er zijn mooie heuvels en veel wilde riviertjes. Een wandeling door dit gebied is daarom meer een ontdekkingstocht dan puur een wandeling. Je denkt misschien ik wil juist gaan sporten in de vakantie, dan is wandelen niks voor mij. Maar wist je dat wandelen juist een hele gezonde activiteit is? Je houdt het vaak langer vol dan sporten en zo beweeg je ongemerkt veel. Ook is wandelen ontzettend veilig, je blesseert je minder snel als bij sporten.

Varen

Een andere populaire activiteit in de Ardennen is natuurlijk de rivieren verkennen! De Ardennen heeft daar veel van en dus zijn er veel mogelijkheden. Om dit te doen kan je een kano huren bij één van de vele aanbieders ter plekke. Sommige mensen vinden dit echter te duur. Ze gaan bijvoorbeeld vaker varen en vinden het zonde om telkens opnieuw een boot te moeten huren. Voor deze mensen is er een oplossing, je kan bijvoorbeeld ook een opblaasbare kano of een opblaasbare sub meenemen. Dit neemt weinig ruimte in beslag in de auto en is op de vakantiebestemming zo opgepompt.

Grotten

Iets anders wat je in de Ardennen kan doen is één van de vele grotten bezoeken. Je bekijkt dan een heel ander soort natuur dan wat je gewend bent. De grotten kun je bezoeken met een gids. Deze leid je rond en zorgt dat je niet verdwaalt. De bekendste grotten van de Ardennen zijn natuurlijk de grotten van Han, maar daarnaast zijn er nog vele kleinere die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is wel belangrijk om ook warme kleding mee te nemen voor deze activiteit. Het kan namelijk best koud worden in deze grotten.

Ontspanning

Natuurlijk wil je niet de hele vakantie alleen maar de natuur verkennen. Soms is het ook belangrijk om rust te nemen. Gelukkig is daar ook een oplossing voor. De Ardennen is namelijk rijk aan vele spa’s. Daar kan je even helemaal tot rust komen. Je kan ervoor kiezen om dit met de hele familie te doen. Sommige mensen kiezen er juist voor om dit alleen te doen en hun partner en kinderen even zelf dingen te laten doen. Sommige vakantieverblijven zijn zelfs zo luxe dat een spa-voorziening op het park aanwezig is, zodat je het terrein niet eens hoeft te verlaten.

Nieuws

menu