Aangeboden door: snowlimits.nl

Originele kinderfeestjes in Groningen: dit kan je doen

Eigen foto

Voor sommige ouders is het organiseren van een kinderfeestje daadwerkelijk een feest, maar er zijn ook genoeg vaders en moeders die er minder naar uitkijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om de organisatie zo goed als volledig uit handen te geven. Peter Houwer organiseert met zijn bedrijf Snowlimits als jaren kinderfeestjes in Groningen en geeft een aantal opties voor een leuke dag, waar zowel ouders als kinderen plezier aan beleven.

Suppen op een super sup

Je kent ze wel, de combinaties van surfplanken en peddels. Suppen is een populaire activiteit en ook leuk voor een zomers kinderfeestje in Groningen , vindt Houwer: “Wij hebben een zogenaamde super sup, waar maar liefst tien kinderen tegelijk op kunnen staan.

Tijdens de tocht over het Zilvermeer nabij Kardinge hebben we diverse opdrachten bedacht, zodat het een echt avontuur wordt. Natuurlijk gaat er een ervaren instructeur mee op pad, want alle feestjes bij Snowlimits worden vakkundig begeleid.” Super sup kinderfeestjes worden gegeven vanaf zes kinderen.

Archery tag: veilig strijden met pijl en boog

De meeste mensen zijn wel bekend met paintballen, maar archery tag is minder bekend. De overeenkomsten tussen deze twee activiteiten zijn verrassend groot. Houwer: “Het concept archery tag is hetzelfde als paintballen, maar hier wordt gewerkt met pijl en boog. Het is een veilig en spannende manier om de strijd met elkaar aan te gaan.”

De munitie binnen een spel is beperkt. Het is dus een extra uitdaging om zuinig te schieten en zoveel mogelijk pijlen te verzamelen. Wie geraakt is, mag 30 seconden niet meedoen. Archery tag is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar; het spel kan gespeeld worden vanaf tien personen.

Schat zoeken voor avontuurlijke kinderen

“Ons schatzoeken kinderfeestje is er voor de stoere en avontuurlijke kinderen. Ze moeten diverse opdrachten uitvoeren en obstakels overwinnen om de schatkaart vrij te spelen, waarna de jacht kan beginnen”, vertelt Houwer.

Bij goed weer wordt er ook met een vlot gevaren tijdens de zoektocht. Het is dus een kinderfeestje waarbij het verstandig is om de zwemspullen mee te nemen. “Natuurlijk is het leuk om zo’n avontuurlijke dag af te sluiten met het bakken van marshmallows boven het vuur, dus die opties bieden we ook”, vult Houwer aan.

GPS speurtocht

Een alternatieve manier om een schat te vinden is het gebruik van GPS coördinaten. Snowlimits biedt daarom ook een kinderfeestje aan waarbij een speurtocht wordt uitgevoerd met GPS als rode draad.

Houwer legt uit hoe dit kinderfeestje werkt: “De kinderen krijgen een tablet mee en gaan verschillende opdrachten uitvoeren. Hiermee worden GPS coördinaten verdiend, die uiteindelijk leiden naar de schat. Alles speelt zich af in de omgeving rond Kardinge. Het is een ideaal kinderfeest voor de zomermaanden!”

Longboarden

Net als suppen is ook longboarden een populaire activiteit in deze tijd. Het is redelijk eenvoudig, sportief en ideaal voor zonnige dagen. Tijdens een longboard kinderfeestje wordt een mooie route afgelegd in de natuurrijke omgeving rondom Kardinge.

“Een instructeur gaat mee op pad en materiaal is inbegrepen bij deze kinderfeestjes. We doen dit met groepen vanaf 8 personen”, geeft Houwer aan.

Boogschieten

Jeugdige scherpschutters kunnen hun vaardigheden tonen tijdens het boogschieten. Het is en blijft een populaire activiteit voor kinderfeestjes. Snowlimits kan deze feestjes perfect faciliteren: “We hebben een brede baan waar meerdere kinderen tegelijk kunnen schieten. De kinderen vinden het geweldig om met elkaar de competitie aan te gaan, is mijn ervaring”, zegt Houwer.

Hij vult nog aan dat het boogschieten perfect te combineren is met archery tag, wat natuurlijk een soortgelijke activiteit in een ander jasje is.

Skiën, snowboarden en rodelen

Nee, het zijn niet de eerste activiteiten waar je aan denkt in de zomermaanden. Maar Snowlimits heet niet voor niets Snowlimits. Het bedrijf heeft een eigen rollerbaan waarop het mogelijk is om te skiën, snowboarden en rodelen.

“Rodelen op onze indoor funslope is al jaren een succesnummer. Ook skiën en snowboarden blijft natuurlijk populair voor kinderfeestjes, het zijn geen activiteiten waar je snel aan denkt in Nederland. Des te meer is ‘wintersport’ in eigen land een originele keuze”, vindt Houwer.

Professionele begeleiding voor volledige ontzorging

Houwer weet als geen ander waar het om draait bij kinderfeestjes: “De kinderen moeten een onvergetelijke dag beleven en de ouders willen vooral een zorgeloze dag. Daarom zorgen wij voor professionele begeleiding bij alle kinderfeestjes.”

En hoe zit het met eten en drinken? “We kunnen feestjes uitbreiden met patat en ranja, maar ook maatwerk in de vorm van een barbecue is bijvoorbeeld mogelijk.”

Nieuws

menu