Originele tips als je kerstpakketten met eten en drinken wil geven

shutterstock

Er wordt van alles verzonnen vandaag de dag als het gaat om kerstpakketten. Unieke belevenissen drankpakketten, wellness pakketten en nog veel meer komen steeds vaker voorbij.

Toch zijn de traditionele foodpakketten nog altijd de meest populaire. Kerstpakketten zijn immers traditioneel gezien ook gevuld met voedsel.

De oorsprong

Kerstpakketten kennen hun oorsprong in het begin van de 19e eeuw. De boer gaf toen rondom kerst altijd eten weg aan zijn knechten en lokale bevolking, om te voorkomen dat het overtollige voedsel zou bederven. Die traditie is veranderd in het geven van pakketten aan werkgevers, en de inhoud is ook anders dan vroeger. Geen brood en rozijnen, maar luxe borrel producten en hapjes.

Originele pakketten

Je wil natuurlijk als werkgever echt opvallen met je kerstpakket. Het leukste is als je medewerkers er zo blij mee zijn dat ze ook aan anderen vertellen wat ze hebben gekregen. En ook met die traditionele foodpakketten kun je dat bereiken. Namelijk door een bijzonder thema te kiezen voor het pakket. Bij aanbieders als Kerstpakkettenplaza.nl zijn er daarom een heleboel opties om uit te kiezen.

Ga voor Fairtrade

Een echte bestseller? Het Faire pakket. Dat is een pakket met uitsluitend duurzame producten die op een fairtrade manier zijn vervaardigd. Een duurzame, bewuste keuze. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van deze pakketten. De producten zijn alsnog heerlijk en bijzonder van smaak.

Fairtrade producten zijn producten die zijn gemaakt met de inachtneming van de rechten en eerlijke beloning van alle betrokken partijen. Fairtrade chocolade wordt bijvoorbeeld gemaakt met cacao van boeren in Afrika of Azië, en er wordt een eerlijke vergoeding gegarandeerd voor hun bijdrage.

Een kleurtje aan het pakket

Een andere leuke optie is het pakket in een specifieke kleur. Zo is er bijvoorbeeld een rood pakket waarin je alleen maar producten met rode verpakkingen vindt. Het leuke daarvan is dat je een heel divers pakket krijgt, omdat er immers veel merken rode verpakkingen gebruiken. Een verrassend pakket dat er toch uitziet als een passend geheel.

Er zijn ook soortgelijke pakketten in andere kleuren beschikbaar zoals blauw en zwart, maar ook goud. Een leuke toevoeging voor de feestdagen.

Het borrelpakket

Een borrelpakket bevat vaak een mooie fles wijn of champagne, aangevuld met borrel producten. Het leuke hiervan is dat de ontvanger het kan gebruiken wanneer hij of zij wil. De producten blijven lang goed en ze hebben gelijk een leuke spread voor oudjaarsdag als ze willen.

Eindeloos veel opties

Dit is slechts een greep uit wat er mogelijk is. Als je kijkt op kerstpakkettenplaza.nl dan zie je dat er nog veel meer mogelijk is. Je kunt bovendien de pakketten zelf samenstellen als je wil. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Nieuws

menu