Aangeboden door: dutzfloors.com

Oude houten vloeren, eens wat anders!

eigen foto

Kijk bij mensen naar binnen en je ziet steeds vaker de prachtigste vloeren liggen. Ook in magazines of online komen aan de lopende band bijzondere vloeren voorbij. Toch hebben ze vaak gemeen dat ze er strak en clean uitzien. Zoek jij een houten vloer voor je woning, maar wil je eens iets anders dan anders? Misschien zijn de oude houten vloeren van Dutzfloors dan iets voor je. Lees hier waarom.

Unieke vloeren met uitgesproken karakters

Iedereen heeft een eigen smaak wat interieur betreft. Natuurlijk zijn er hier en daar overeenkomsten, maar als het op de details aankomt wil iedereen graag iets unieks in huis. Wat dat betreft is oud hout het ideale vloertype. Échte oude houten vloeren barsten namelijk van de eigenzinnige details. Denk aan scheuren en open noesten, of de duidelijk zichtbare nerftekening door de planken heen. Hiermee vertelt de vloer een bijzonder verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat het recuperatiehout van Dutzfloors soms wel honderden jaren oud is? Wat de Friese specialisten nu tot vloer maken, was ooit onderdeel van een whiskyvat. Of in sommige gevallen van een vissersboot. Dutzfloors snijdt er planken van en bewerken het hout zodanig dat het opnieuw lang meegaat. Maar dan als basis voor jouw unieke Asser interieur – hoe klinkt dat?

Oude glorie, moderne technieken

Sommige mensen denken dat oude vloeren verrot zijn, of niet lang meer mee kunnen. En dat je de planken daarom ook niet op vloerverwarming kunt leggen. Gelukkig is niets minder waar. Het ene deel van de oude vloeren van Dutzfloors is oud, het andere juist compleet nieuw. De toplaag – de plank die je ziet – is van historisch eikenhout. Die beschermen we met een hoogwaardige olie.

Onder die oude plank zit de dragende laag van berkenmultiplex. Door de top- en onderlaag te verlijmen, ontstaat er een hele stabiele eikenhouten vloer. Zo stabiel zelfs, dat het perfect samengaat met vloerverwarming. De twee versterken elkaars comfort omdat eikenhout van nature een product is dat warmte goed vasthoudt. Ook lang nadat je de vloerverwarming hebt uitgezet, blijft het warm. Zo brengen we met moderne technieken de oude glorie weer helemaal tot leven.

Beschikbaar in allerlei varianten

Door het maatwerk van Dutzfloors voldoen de oude houten vloeren altijd aan je smaak. De grootste spelers hierin zijn legwijze en beschikbare bewerkingen – en dat zijn er veel. Ten eerste kun je een houten vloer laten leggen op diverse manieren. Populaire stijlen zijn visgraat en Hongaarse punt – beide voegen luxe en klasse toe aan je woning. Ook met rechte planken is te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld afwisselen met brede en smallere planken, waardoor er een speels maar rustgevend effect ontstaat.

De volgende stap in het proces is het kiezen van de bewerkingen. Verouderen is een populaire, maar in dit geval overbodige methode. Wél interessant is het roken van hout. Door dit chemische proces krijgen planken verschillende tinten, afhankelijk van de hoeveelheid tannines in het hout. Geen plank is wat dat betreft hetzelfde, waardoor de bewerking zorgt voor een uniek geheel.

Tijd voor advies? Kom langs in Beetsterzwaag

In een blog kunnen we slechts zoveel inspiratie geven. Een ‘echte’ ervaring geeft je een beter idee van het hoe en wat rondom oude houten vloeren. Ben je toe aan vloerinspiratie? Dan hoef je vanuit Assen en omgeving niet ver te reizen. Op nog geen drie kwartier rijden vind je de woonboerderij van Dutzfloors in het pittoreske Beetsterzwaag. Het vrolijke en ervaren team staat klaar om je te helpen. Wil je weten hoe het effect van een bewerking er van dichtbij uitziet? Benieuwd naar de opbouw van de planken? Of wil je bekijken hoe een oude vloer wordt bewerkt? Bij Dutzfloors kan veel. Zolang het jou maar helpt om een betere keuze voor je interieur te maken, dat is de gedachte. Kom je langs? De koffie staat klaar.

Nieuws

menu