PVC of Laminaat - Wat zijn de voordelen van de verschillende vloeren?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Je hebt er goed over nagedacht en je bent eruit. Je wilt een nieuwe vloer aanschaffen voor in je woning. Misschien twijfel je nog wat voor type vloer je voorkeur heeft. Ga je voor de zachte uitstraling van tapijt, het gemakkelijke onderhoud van pvc of het leggemak van laminaat?

Iedere vloer heeft zijn eigen voordelen. Als je nog twijfelt tussen een pvc vloer of laminaat gaan wij je een handje helpen. Beide typen zijn verkrijgbaar in diverse natuurgetrouwe decoren en kleuren en zijn onderhoudsvriendelijk maar hebben ook hun eigen kenmerken. We leggen de verschillen aan je uit.

Het onderhoud van je vloer

Om je vloer zo lang mogelijk mooi te houden adviseren wij je om bescherming onder meubels zoals tafels, stoelen en banken te plaatsen. Daarnaast raden we je aan om een goede entreemat aan te schaffen. Deze mat neemt veel zand op die je meeneemt vanaf buiten. Zo ontstaan er minder snel krassen in je vloer. Het onderhouden van je pvc of laminaatvloer is heel eenvoudig. Stofzuigen met een zachte borstel en goed dweilen is al voldoende om je vloer brandschoon te krijgen. Hou er wel rekening mee dat een pvc vloer waterbestendig is, maar een laminaat vloer minder goed tegen water kan. Dweil een laminaat vloer daarom altijd met een uitgewrongen dweil.

Een pvc vloer is muisstil

Een van de grote voordelen van een pvc vloer is het muisstille karakter. Doordat een plak pvc vloer rechtstreeks op de geëgaliseerde basisvloer wordt verlijmd heb je nauwelijk last van loopgeluid in de ruimte. De pvc click stroken uit de Ambiant pvc collectie zijn voorzien van een geluiddempende onderlaag waardoor ook deze vloer ontzettend stil is. Pvc is daarom ook perfect voor op de trap voor uw traprenovatie . Het loopgeluid op een laminaat vloer is te dempen met een kwalitatieve ondervloer, maar net zo stil als een pvc vloer kan laminaat niet worden.

Laminaat en pvc in combinatie met vloerverwarming

Zowel pvc vloeren als laminaat zijn goed te combineren met vloerverwarming. Zo heb jij altijd warme voeten en is je woning heerlijk op temperatuur. Als je optimaal rendement uit je vloerverwarming wilt halen, adviseren wij een pvc vloer. Pvc stroken zijn namelijk ontzettend dun waardoor de warmte heel snel door de vloer aan het oppervlak wordt afgegeven.

Het eenvoudige leg gemak van laminaat

Een laminaat vloer is voorzien van een clickverbinding. Daardoor klikken de panelen letterlijk in elkaar en is de vloer eenvoudig zelf te leggen. Dit is een groot voordeel als je een beetje handig bent. Een pvc click vloer is ook voorzien van een clickverbinding en is daardoor, net als laminaat, eenvoudig zelf te plaatsen. Ga je voor een plak pvc vloer? Dan is het verstandiger om de vloer door een vakman te laten plaatsen. Het is noodzakelijk dat de basisvloer volledig egaal is zodat het verlijmen van de pvc stroken op de basisvloer geen oneffenheden oplevert.