Aangeboden door: paravisie.nl

Spiritualiteit steeds populairder in Nederland

Foto: Unsplash

Nederland heeft altijd een streepje voor gehad als het gaat om waarden zoals vrijheid en tolerantie. Het is dan ook niet verrassend dat Bedrock onze hoofdstad, Amsterdam, uitroept tot het spirituele centrum van de wereld. Spiritualiteit speelt een steeds grotere rol in het leven van Nederlanders. Maar waarom neemt het juist nu zo’n hoge vlucht?

Rust zoeken in een druk bestaan

De huidige maatschappij is heel erg gericht op hard werken. De overuren zijn niet meer op één hand te tellen, de sociale verplichtingen vliegen je om de oren en je moet van jezelf ook minimaal twee keer per week sporten. Door de druk die we onszelf in het dagelijks leven opleggen, zijn we meer dan ooit op zoek naar mentale ontspanning. Je hoort daarom om je heen ook steeds meer mensen die aan yoga of meditatie doen. Het doel hiervan is om de hersenen even uit te schakelen en bewust te worden van wie je bent, wat je gelukkig maakt en wat je wil in het leven. Zeker in onzekere tijden als de coronacrisis biedt dit extra houvast en helpt het je om doelen te stellen en na te jagen.

Die doelen kun je bijvoorbeeld bereiken door te manifesteren. Hiermee spreek je een bepaalde intentie uit naar het universum, waardoor je deze doelen daadwerkelijk kunt gaan bereiken. Je kunt je natuurlijk afvragen of het universum dat nu écht voor je gaat regelen, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om je doelen hardop uit te spreken. Dit helpt je namelijk om concrete stappen te zetten richting je doel.

D e grote invloed van sociale media

Spiritualiteit wordt de laatste tijd vaak onder de aandacht gebracht op sociale media. Steeds meer influencers houden zich bezig met astrologie en sterrenbeelden , en er worden zelfs hele Youtube, Instagram en TikTok pagina’s gewijd aan deze onderwerpen. Dit zorgt ervoor dat er meer informatie over spiritualiteit beschikbaar is, waardoor meer mensen zich erin gaan verdiepen en ermee aan de slag gaan.

Daarnaast is online ook een goede plek om te zoeken naar spirituele hulp. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan levensadvies over onderwerpen zoals de liefde, werk, of je toekomst? Of zit je met brandende vragen over een overleden dierbare? Dan kun je de hulp inroepen van een helderziende of paragnost. Zij kunnen je weer nieuwe inzichten geven, waardoor je gebeurtenissen kunt verwerken en nieuwe kansen kunt aangrijpen.

Nieuws

menu