Aangeboden door: villaspot.nl

Toplocaties voor een heerlijke vakantie aan zee in Nederland

Foto: pexels.com

Heb je ook zo’n zin in een vakantie in eigen land? Nederland kent zoveel prachtige plekken waar je jouw vakantie kunt doorbrengen! Wat dacht je van een zon, zee strandvakantie in eigen land? Hier vind je een overzicht van 3 toplocaties voor een heerlijke vakantie aan zee in Nederland.

1: Domburg, Zeeland

Een huisje huren in Domburg, Zeeland is altijd een aanrader. Hier vind je een groot en breed zandstrand bij het Zeeuwse dorp Domburg: het wordt met recht een van de mooiste Nederlandse stranden genoemd. Het strand biedt heel veel ruimte om heerlijk te ontspannen en te genieten van het geluid van de golven. Het dorpje zelf is ook gezellig en knus, en vanuit hier ben je snel in het duingebied voor een mooie wandeling of fietstocht. Domburg kent niet alleen heel veel leuke campings, maar ook tal van particuliere vakantiehuizen waar jij je verblijf kunt doorbrengen.

2: Kijkduin, Zuid-Holland

Een vakantiehuis aan zee is ook heerlijk in Kijkduin. Je kunt heel makkelijk een mooi verblijf vinden dat vlak aan het strand ligt, waardoor het prachtige strand het eerste is wat je ziet als je wakker wordt: dat is nog eens de dag goed beginnen! Het strand van Kijkduin is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Scheveningen en dit is dan ook een van de redenen dat deze badplaats geliefd is. Het strand van Kijkduin is mooi, maar dat geldt ook voor het achterliggende duingebied. Dit gebied leent zich perfect voor mooie fiets en wandeltochten. En daarnaast heeft Kijkduin ook genoeg leuke strandtentjes voor een heerlijke lunch of borrel. En leuke steden zoals Den Haag zitten ook in de buurt!

3: Waddenzee, Groningen

Je denkt er wellicht niet direct aan, maar ook Groningen heeft heerlijke stranden aan de waddenzee. Naast de heerlijke stranden heeft de kustlijn ook unieke flora en fauna. Bij het Punt van Reinde is er een grote kans op het spotten van een zeehond of ander wild zeeleven. Daarnaast is Groningen uiterst geschikt voor de stedentrippers. Het centrum van Groningen bruist. Ontdek vanuit het centrum de schoonheid van het noorderplantsoen of maak een wandeling langs de verborgen hofjes in de binnenstad.

4: Texel, Waddeneilanden

Het waddeneiland Texel kent prachtige stranden. Waar op het eiland je ook neerstrijkt, overal geniet je van schitterende plekjes waar je helemaal tot rust komt. Texel wordt omgeven door hagelwitte zandstranden. De mooiste stranden van het eiland vind je aan de westkust. Bij Paal 17 vind je een heel mooi en breed zandstrand waar je de hele dag geniet van het heerlijke zonnetje. Texel is daarnaast ook een leuk eiland voor activiteiten en bezienswaardigheden. Alleen de tocht met de veerboot er naartoe is al een reden om naar dit eiland te gaan voor je volgende vakantie!

Een vakantiehuis Nederland is zo geboekt, en ook het vinden van de perfecte bestemming heb je zo gedaan.

Nieuws

menu