Trends op het gebied van raamdecoratie in Nederland

Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

Raamdecoratie heeft net als de kleur op de wand of bijvoorbeeld de vloer in huis een grote impact op de uitstraling van ruimtes. Door voor een ander type of een ander model raamdecoratie te kiezen, zal een woonkamer of bijvoorbeeld keuken heel anders lijken. Wat zijn de trends op het gebied van raamdecoratie? Aan welke soorten raamdecoratie heb je wellicht nog niet eerder gedacht, terwijl ze meer dan het overwegen waard zijn? In dit artikel lees je er meer over.

Een voorbeeld van een type raamdecoratie wat steeds populairder wordt is raamfolie. Je kunt raamfolie op maat bestellen, waarbij je het raamfolie niet alleen direct in de juiste maat laat produceren maar dit ook van een patroon kunt voorzien. Gebruik jij al raamfolie in huis?

Nederlanders gesteld op hun privacy thuis

Nederlanders zijn gesteld op hun privacy, met name in de woon- en badkamer. Daar de afstand tussen woningen en de straat steeds kleiner wordt, er moet immers flink worden bijgebouwd in Nederland, wordt privacy een belangrijker aspect. Een voorbijganger heeft al snel de neiging bij een woning naar binnen te kijken. Een webshop als Kei-gaaf.nl ziet de vraag naar raamfolie groeien. Met name in de badkamer en keuken wordt het materiaal vaak gebruikt om de privacy van bewoners te waarborgen. Het gebruik van een ander type raamdecoratie kan hier minder geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat niet alle gordijnstoffen bestand zijn tegen de hoge luchtvochtigheid in deze ruimtes. Raamfolie is dat wel.

Raamfolie op de voordeur door glazen tussendeur

Een andere trend die maakt dat raamfolie populairder is geworden als raamdecoratie: de stalen deur in veel huizen. De deur wordt vaak gebruikt tussen de hal en woonkamer. Het laat een ruimte groter ogen en zorgt voor meer licht in zowel de woonkamer, als de hal. Nadeel van deze deuren is echter wel, dat men vanaf de voordeur door de woning heen kan kijken. Door raamfolie op het raam in de voordeur te plakken voorkom je dit. Je hoeft hierbij niet voor een volledig vlak met raamfolie te kiezen. Denk ook eens na over een patroon, zoals losse banen raamfolie. Het geeft een speels effect en voorkomt dat er te veel licht uit de hal wordt weggenomen.

Kies voor raamfolie met glas en lood

Hoe gaaf is raamfolie met het patroon van glas en lood? Het is een van de trends op het gebied van raamdecoratie. Met dit type raamdecoratie geef je een klassieke, chique tint aan de ramen in huis. Gebruik dit type raamfolie in de keuken, of bijvoorbeeld in een bovenlicht. Raamfolie met glas en lood-patroon is niet alleen handig om voor meer privacy te zorgen, in het geval van het gebruik op een bovenlicht zorgt het daarbij voor meer sfeer in huis. Groot voordeel: raamfolie is veel goedkoper dan echt glas en lood!