Aangeboden door: plantengrow.nl

Tuinplanten kopen, wat zijn de populairste tuinplanten?

Foto: Pixabay

De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn zo enorm veel soorten planten die je in de tuin kunt zetten! Van grote bloeiende bomen tot de bekende klimop. Het tuincentrum is dan ook vaak een plek waar je veel planten bij elkaar ziet staan en een keuze moet maken.

Mocht je liever niet naar het tuincentrum gaan, dan kun je ook best kijken voor planten vanuit je luie stoel. Wij hebben de populairste planten op een rijtje gezet.

De populairste planten op een rij

Vlinderstruik

Een hele bekende tuinplant is de vlinderstruik. Dit is ook daadwerkelijk een struik waar vlinders graag op af komen. Mits er lekkere bloemen aan zitten natuurlijk! De paarse bloemen zijn prachtig om te zien en ook nog eens heerlijk voor de mooie vlinders. De vlinderstruik is een ware eyecatcher in je tuin, hij bloeit van juli tot september ongeveer. Vergeet ‘m niet terug te snoeien in het voorjaar! Dan groeit ie zo maar weer twee meter hoog het volgende seizoen.

De Buxus

De Buxus is een hele bekende plant in veel Nederlandse tuinen. Hij doet het goed als heg en je kunt ‘m in allerlei mooie vormen knippen. Het is een soort bonsai, maar dan een veel grotere en grovere variant.

Lavendel

Lavendel ruikt heel erg lekker en is ook nog eens goed voor de bijtjes in de tuin, ze zijn er gek op! Lavendel heeft een rustgevende geur en wordt vaak ook binnenshuis gebruikt om andere geuren te maskeren. Als de lavendel in bloei staat, zie je een mooie paarse waas in de tuin.

Hedera, ofwel Klimop

De Klimop, die is tegen vele schuttingen opgeklommen in de tuinen van Nederland. De Klimop groeit razendsnel en voordat je het weet zit je hele schutting vol met de groene bladeren. Het beste is om de Klimop twee keer per jaar terug te snoeien, zo blijft deze beheersbaar. De Klimop schuwt muren van schuurtjes niet en zal sowieso ergens naar binnen dringen… Handig is dus om dit op tijd te zien en weg te halen, anders zijn de rapen gaar.

De Blauwe regen

Heb je een mooie overkapping in de tuin of misschien wel een boog waar je onderdoor kunt lopen? Dan is het mooi om hier een Blauwe regen tegenaan te zetten. Deze vrolijke plant met blauwe ‘druifjes’ is altijd leuk om te zien. Knip de plant in het voorjaar en zorg ervoor dat ie op een zonnige plek staat, daar houdt ie van.

Dit was een kleine greep uit de populairste tuinplanten! Er zijn nog veel meer favoriete planten, maar deze komen toch wel het meest voor in de tuinen. Over het algemeen hebben deze weinig onderhoud nodig en zul je zien dat ze met een beetje liefde en aandacht groot groeien en er mooi uitzien. Bovendien heb je ook nog eens de bijtjes en de vlinders als je een vlinderstruik of lavendel neemt!

Nieuws

menu