Verzekering geweigerd? Schakel de specialisten van Diks in

pexels.com

Even een verzekering afsluiten. Het klinkt eenvoudig en in negen van de tien gevallen is het afsluiten van bijvoorbeeld de autoverzekering ook een fluitje van een cent. Kwestie van enkele minuten.

Het kan echter zijn dat je verzoek om verzekering geweigerd wordt. Die weigering kan verschillende oorzaken hebben. Toch hoeft het feit dat de verzekering geweigerd wordt niet meteen reden te zijn om bij de pakken neer te zitten. Integendeel.

Gegevens worden bijgehouden in een Centraal Informatie Systeem

Doe je een aanvraag voor een autoverzekering, dan checkt de verzekeraar altijd even de gegevens in de CIS-databank. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars melden wanbetaling, fraude en andere relevante gegevens in deze databank. Op basis van het raadplegen van deze databank kan de verzekeraar je verzoek afwijzen. Voor veel mensen komt dit hard aan. Want heb je geen verzekering, dan mag jij niet met de auto de openbare weg op. Ondanks de weigering, is het echter alsnog mogelijk om een verzekering af te sluiten.

Een weigering kan met van alles te maken hebben

Maar eerst over de weigering. Dat kan te maken hebben met het feit dat sprake is van wanbetaling. Er kan sprake geweest zijn van fraude of het kan te maken hebben met een opgelegde rijontzegging of een gerechtelijke procedure.Verzekeraars kunnen ook jonge bestuurders met een snelle auto wijzigen, omdat ze het risico simpelweg te groot vinden. Ook wil het feit dat je te veel schades geclaimd hebt wil nog wel eens een reden zijn voor een verzekeraar om je geen verzekering aan te bieden.

Een reguliere verzekeraar of De Vereende

Mocht je nou in een dergelijke situatie belanden, dan kun je via Diks en via platform geennee.nl alsnog een zo gewenste verzekering afsluiten. In eerste instantie zullen de ervaren specialisten proberen je onder te brengen bij een reguliere verzekeraar. Dan betaal je namelijk ook de reguliere tarieven zoals die gelden bij een autoverzekering. Opvallend; vanwege het grote netwerk van de zeer ervaren verzekeringsdeskundige lukt het toch vaak een verzekeraar te vinden die je wél een verzekering aan wil bieden. Probleem opgelost.

De Vereende was voorheen actief onder de naam Rialto

Mocht dat niet lukken, dan kun je via Diks altijd nog een verzekering afsluiten bij De Vereende, een verzekeraar die voorheen bekendheid genoot onder de naam Rialto. De Vereende kan je altijd een verzekering aanbieden. De premie ligt dan wel iets hoger, van die prijs krijg je meteen online een indicatie voorgeschoteld.

Voor elk verzekeringsprobleem is er een oplossing

En zo is er voor elk verzekeringsprobleem een oplossing. Als je althans de juiste wegen bewandeld. Een van die juiste wegen is te kiezen voor de diensten van Diks, een volledig onafhankelijke tussenpersoon die je écht verder helpt. Dat doen ze overigens niet alleen als het gaat om een weigering van een verzekering, Diks kan je helpen bij het afsluiten van zo goed als elke verzekering, dus van autoverzekering tot cyberverzekering en een verzekering voor je huisdier. Als je verstandig bent, dan maak je gebruik van deze ervaren rot in het vak.

Nieuws

menu