Vier van de mooiste roadtrips van Nederland

pexels.com

Wij hebben het geluk om in één van de mooiste landen van Europa te wonen, ook al zien we dat zelf niet altijd even goed. Toch is dat wel degelijk het geval, het is immers niet voor niets dat jaarlijks zoveel mensen naar Nederland komen.

Mogelijk ga jij normaal nooit op vakantie in eigen land en kies je er altijd voor om de vliegtuig te pakken naar een exotisch land. Logisch, want ook in het buitenland is het vaak beeldschoon. Desondanks valt het ook zeker aan te raden om bijvoorbeeld deze zomer een auto via EasyTerra te huren om vervolgens één van de onderstaande mooie routes te volgen om op roadtrip door Nederland te gaan. 

Zeskastelenroute

In de buurt van Groningen kun je bijvoorbeeld een mooie route volgen, deze gaat door Friesland. Friesland herbergt allerlei kastelen, die ook wel staten genoemd worden. Deze roadtrip neemt je langs een aantal van deze staten. Zo kun je beginnen in Marssum bij het Poptaslot, waar je ook door prachtige tuinen kunt lopen. Vervolgens ga je naar Dekema State in Jelsum. De derde tussenstop zal bij de Fogelsanghstate zijn in Veenklooster, waarna je direct door kunt rijden naar Veenwouden om de Schierstins te kunnen bewonderen. Ga daarna naar Bears voor de Uniastate en eindig de tocht bij het Princessehof in Leeuwarden, waar nu een keramiekmuseum in zit.

Deltaroute

Goedkoop een auto huren in Amsterdam kun je ook doen om de Deltaroute te volgen in de zomer. Deze roadtrip brengt je natuurlijk langs de Deltawerken, wat een belangrijk bewijs van het Nederlandse ingenieurstalent is. Het project bestaat uit 13 onderdelen die verspreid zijn over Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. De Deltaroute zal je dus meenemen langs al deze bouwwerken. Het zal dan ook een geweldige roadtrip zijn die je in één dag kunt afleggen. Naast de Deltawerken zul je immers tevens van veel prachtige vergezichten kunnen genieten tijdens deze tocht, terwijl je ook nog een duik in de zee zou kunnen nemen.

Veluwe

De Veluwe mag toch wel het mooiste natuurgebied van Nederland genoemd worden, al is de Veluwe natuurlijk meer dan alleen een natuurgebied. Desondanks zijn de bossen in deze regio wel echte hoogtepunten, wat ook zeker geldt voor de steden en dorpen in de Veluwe. Het is dan ook zeker een aanrader om op roadtrip te gaan door dit gebied, zo kun je in één dag de mooiste bezienswaardigheden van de Veluwe bezoeken. Natuurlijk hoeft dit niet beslist, je kunt er ook een weekend of zelfs een hele week van maken. Hierdoor zul je meer tijd hebben om het gebied te ontdekken.

Drenthe

In Drenthe kun je niet één, maar zelfs twee routes volgen: de Middenveldroute en de Hunebedsnelweg. De Middenveldroute richt zich op het mooie Drentse landschap, hoogtepunten van deze roadtrip zijn vooral kamp Westerbork, Nationaal Park Dwingerveld en Orvelte, wat een middeleeuws museumdorp is. De Hunebedsnelweg is een andere benaming van de N34. Langs deze weg staan namelijk maar liefst 47 van alle 52 hunebedden. Als je bij alle oude hunebedden wilt stoppen dan moet je letten op de roodblauwe borden. Deze borden geven aan waar je moet stoppen om deze indrukwekkende bouwwerken te bezoeken. Het is trouwens ook zeker een aanrader om in de prachtige omgeving van de hunebedden te gaan wandelen.

Nieuws

menu