Aangeboden door: Schouten Advocaten

Waar kunnen advocaten in Nederland bij helpen?

Foto: Pixabay

Als je in een conflict zit of vragen hebt over het recht, dan is het vaak wijsheid om een advocaat om advies te vragen. Je kunt heel wat informatie online vinden, maar om echt alle regels te leren kennen, is het handiger om dit uit te besteden aan een advocaat. Een advocaat heeft vaak al jarenlang ervaring en kent de ins en outs van een bepaald rechtsgebied. Hieronder geven we een aantal voorbeelden waarvoor je een advocaat in kunt huren.

Allereerst dus, voor welk rechtsgebied dan ook, kun je een advocaat inhuren voor juridisch advies. Hij of zij kan advies geven over een conflict of een zaak die uitgezocht moet worden. Een advocaat kan ook heel handig zijn als je weet dat bepaalde informatie in de toekomst nodig zal zijn. Door een advocaat tijdig in te schakelen ben jij verzekert dat je het goed aanpakt. Ook neem je een advocaat als je een rechtszaak hebt, dan is het helemaal goed om de volle support te krijgen van iemand! Zorg dat je altijd goed vertegenwoordig bent in de rechtszaal.

Echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat is een specialisme die de afgelopen jaren enorm in populariteit is toegenomen. Er is een enorme vraag naar echtscheidingsadvocaten gekomen, omdat veel mensen scheiden of gescheiden zijn. Wist je dat ongeveer 40% van de stellen tegenwoordig gaat scheiden? Niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor de kids als je die hebt.

Familierecht

Het familierecht is een gebied dat ook heel pijnlijk en persoonlijk kan zijn. Dat hoeft natuurlijk niet als je bijvoorbeeld bezig bent met je testament opstellen! Wel als achteraf blijkt dat je niet in het testament zit of dat je een minder groot aandeel krijgt. Een advocaat kan ondersteuning bieden om dit proces zo goed mogelijk te begeleiden.

Incassorecht

Het incassorecht is ook een recht waar veel gebruik van gemaakt wordt. En terecht! Als je bijvoorbeeld als ZZP’er nog steeds geen betaling hebt gekregen van een opdrachtgever, dan is het handig om je op het incassorecht te beroepen. Stuur een aantal waarschuwingsbrieven en schakel een advocaat in die je hierbij kan helpen. Zo krijg jij snel je geld in het laadje.

Handelsrecht

Ga je handelen met producenten in het buitenland? Dan is het handig om van tevoren goed de regels te kennen. Want hoe werkt het nou precies? Wie moet voor welke kosten opdraaien en hoe sluit je eigenlijk een goede en rechtmatige overeenkomst? Een advocaat kan advies geven op dit gebied. Ook kan hij of zij een voorbeeldcontract opstellen bijvoorbeeld. Handig om af en toe naar te kijken.

Als je op zoek bent naar een goed en gedegen advocatenkantoor , neem dan eens een kijkje bij Schouten Advocaten. Je kunt vrijblijvend contact met ze opnemen voor meer informatie. Het grote voordeel is dat ze op veel gebieden gespecialiseerd zijn. Een groot voordeel, dan weet je zeker dat je op de juiste manier geholpen wordt!

Nieuws

menu