Waarom je moet kiezen voor een laminaatvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning, maar lukt het niet om een keuze te maken? Wellicht komt dit artikel over laminaat dan goed van pas! Je leest alles over de voordelen en toepasmogelijkheden van een laminaatvloer. Er zijn namelijk genoeg redenen om te kiezen voor deze populaire vloersoort.

1. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een goede reden om te kiezen voor laminaat is de prijs-kwaliteitverhouding. Een laminaatvloer is relatief goedkoop en heeft een lange levensduur. Natuurlijk is de exacte prijs verschillend per merk, soort en kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de betaalbare laminaatvloeren van Kwantum om een idee te krijgen van de prijsmogelijkheden.

2. Erg onderhoudsvriendelijk

Een ander positief punt is dat laminaatvloeren erg eenvoudig te onderhouden zijn. Je kunt stof en vuil eenvoudig verwijderen met een stofzuiger en licht vochtige doek/dweil. Voor hardnekkige vlekken zijn er eventueel speciale laminaatreinigers verkrijgbaar.

3. Dezelfde warme uitstraling als hout

Spreekt de warme uitstraling van een echte houten vloer je aan, maar zie je op tegen het onderhoud of ligt de prijs veel te hoog? Ook dan is laminaat een hele goede keuze. Dit alternatief heeft dezelfde sfeervolle look als een echte houten vloer, maar is wel onderhoudsvriendelijk én betaalbaar.

4. Eenvoudig zelf te leggen

Tegenwoordig zijn de meeste laminaatvloeren voorzien van een handig kliksysteem. Hierdoor is het erg eenvoudig om de vloer zelf te leggen. Je hoeft dus geen professional in te schakelen om je nieuwe vloer te monteren. Dat scheelt weer in de kosten! Daarnaast is de vloer hierdoor makkelijk te verplaatsen/verwijderen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

5. Geschikt voor iedere woonstijl

Laminaatvloeren zijn geschikt voor iedere woonstijl. Dit komt door het grote aanbod met verschillende kleuren, structuren en afmetingen. Daarnaast kun je de vloer in bijna iedere ruimte van je woning toepassen. Van de woonkamer en slaapkamer tot je thuiskantoor of de speelzolder van de kinderen.

6. Kan tegen een stootje

Laminaat is een goede keuze voor een gezinswoning. De vloer kan namelijk best tegen een stootje. Vooral de soorten met een extra sterke toplaag zijn slijtvast en prima bestand tegen rondrennende kids en huisdieren. Het is een vloer waar je jaren plezier van kunt hebben.

7. Geschikt voor vloerverwarming

Wist je dat een laminaatvloer ook goed te combineren is met vloerverwarming? Perfect om de koude winterperiode comfortabel mee door te komen. Als je vloerverwarming laat aanleggen, is het wel belangrijk om gebruik te maken van een geschikte ondervloer. Vraag eventueel om persoonlijk advies in een winkel, bouwmarkt of via een webshop.

Nieuws

menu