Wakker je oergevoel aan tijdens Gulle Groen

Foto: Jaspar Moulijn

Foto: Jaspar Moulijn

Middenin het idyllische Drentse oerlandschap rond Coevorden, ligt – voor je gevoel: ineens – het familiebedrijf Haverkort Interieurs. De woonwinkel ligt middenin het groen van Steenwijksmoer, en laat dat ieder jaar tijdens het evenement Gulle Groen binnen terugkomen. Ook in 2023.

Van 6 tot en met 16 april zal de winkel een groen interieur krijgen. Gaaf! Bloemen en planten brengt de planten naar binnen, de klant brengt de planten vervolgens weer naar buiten. Want bij iedere aankoop van minimaal 250 euro mag je een plant uitzoeken en mee naar huis nemen. Mooiweer Styling & Decoratie – die in house zit bij Haverkort Interieurs – neemt de styling van de winkel én het evenement voor hun rekening.

Air So Pure

De planten die de winkel groen doen kleuren en met de klant mee naar huis gaan, zijn Air So Pure planten. Douwe Hoving van Gaaf! Bloemen en planten: ,,Air So Pure planten zijn geselecteerd op hun vermogen om middels fotosynthese kooldioxide om te zetten in zuurstof. Deze planten zuiveren dus ook echt de lucht die jij in huis inademt. Dat vind ik mooi passen bij het thema Gulle Groen en bij het samenstellen van een nieuw interieur.

Wat planten en bloemen met je doen is duurzaam. Het wakkert een oergevoel aan. We komen oorspronkelijk immers niet uit betonnen huizen, we komen uit de natuur. Ik geloof dat je dat gevoel met bloemen en planten in huis kan halen, weer in jezelf naar boven kunt brengen.”

Bloemenoase

Koos Mooiweer van Mooiweer Styling & Decoratie kwam 25 jaar geleden in loondienst bij Haverkort. Na een kort uitstapje keerde hij terug bij de woonwinkel in Steenwijksmoer, ditmaal als zelfstandig ondernemer.

,,Wij hebben bijvoorbeeld een enorm assortiment aan zijdebloemen en –planten. Zodra je die ruimte binnenstapt – het voelt een beetje als een ‘bloemenoase’ – ben je gelijk vrolijk. Alle accessoires en verlichting die je in de showroom van Haverkort vindt, zijn bovendien van Mooiweer. Wij hebben stylisten in dienst die ieder interieur omtoveren tot een warm thuis.”

Familiegevoel

Waar Herman in 1980 de zaak overnam van zijn ouders, neemt zoon Kay Haverkort in de loop der tijd het bedrijf over van zijn vader. Haverkort Interieurs blijft voorlopig een familiebedrijf dus. ,,Mijn vader begon in augustus 1936 De Vlyt, met manufacturen en beetje woonstoffering. Het woonhuis waar het bedrijf oorspronkelijk in gevestigd was, vormt de entree van het huidige Haverkort Interieurs. Hier heerst nog steeds dat hechte familiegevoel. Ik weet zeker dat Kay dat voortzet.”

Duurzame natuur

,,De locatie en omgeving geven ook iets aan over kwaliteit en betrouwbaarheid”, vervolgt Herman. ,,Als jouw winkel zich op zo’n locatie als de onze bevindt, dan moet je ook wat te bieden hebben. En dat hebben we. Van betaalbare tot zeer exclusieve merken en van een Montél shop tot jonge, nieuwe Nederlandse producenten. Bovendien zie je steeds meer duurzaamheid terugkomen in de productie van meubels. Waar we 5 jaar geleden één bank van één merk hadden staan die gemaakt is van gerecyclede petflessen, zijn dat er nu 15.

Ook een sterke kant van Haverkort Interieurs is, dat we niet alleen maar orders opschrijven, maar ook stylingadvies geven. Als de nieuwe meubels staan, kan er kosteloos een stylist langskomen om de kers op de taart te zetten - in de vorm van bijvoorbeeld accessoires, kussens of een kaarsje. Dat maakt het werken in de zaak, en met Gulle Groen zo leuk: we zijn gul, groen, duurzaam en geven iedere klant een heel persoonlijk advies.”

Gulle Groen wordt van 6 tot en met 16 april gevierd aan de Hoofdweg 89 in Steenwijksmoer. Meer informatie over Haverkort Interieurs is te vinden op www.haverkort-interieurs.nl .