Aangeboden door: allianzdirect.nl

Wanneer moet je een all risk verzekering afsluiten?

Foto: pexels

Als je net een gloednieuwe auto hebt gekocht dan is het van belang dat je gaat kijken naar de verschillende autoverzekeringen waarvoor je kunt kiezen in ons land. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een WA verzekering, maar of dit een goede optie is hangt van je situatie af. In sommige gevallen is het namelijk toch beter om te kiezen voor een all risk verzekering. Dit is dus vooral het geval als je auto echt gloednieuw is, maar ook als je een voertuig hebt dat veel geld waard is. Lees hier meer over in dit artikel.

Vergoedingen

Een allrisk autoverzekering biedt natuurlijk de uitgebreidste dekking. Naast de schades die toegebracht worden aan anderen door jou, vergoedt deze polis ook zo goed als alle schades aan je eigen vierwieler. Het is daarom van belang om te kijken naar de dekkingen en vergoedingen van de diverse autoverzekeringen . Op basis hiervan kun je zo nu en dan bepalen dat het toch wel een goed idee is om een allrisk polis af te sluiten in plaats een WA verzekering of een WA beperkt casco verzekering. Deze tweede optie valt namelijk tussen de WA en allrisk dekking in.

6 jaar

Met name de leeftijd van je auto is van belang bij het maken van de keuze tussen een allrisk autoverzekering of een andere optie. Dit komt doordat een wagen elk jaar minder geld waard wordt. In de meeste gevallen is je vierwieler hierdoor na 6 jaar niet meer genoeg waard om nog een allrisk verzekering af te sluiten. Dit komt doordat je voor deze uitgebreidste dekking veel premie moet betalen, terwijl je auto simpelweg niet meer genoeg waarde heeft. Dit komt ook doordat je dan bij schade niet meer genoeg vergoed krijgt om dezelfde wagen nog een keer te kopen.

Oldtimers

Alhoewel de leeftijd van je vierwieler een richtlijn is die je kunt gebruiken bij het afsluiten van een autoverzekering, moet je je hier niet altijd volledig op focussen tijdens het maken van deze keuze. Zo nu en dan is het bij een oudere auto namelijk toch wel een goed idee om de wagen allrisk te verzekeren, wat zelfs het geval kan zijn bij voertuigen die ouder dan 10 jaar zijn. Een oldtimer is immers bijvoorbeeld nog altijd veel geld waard, waardoor het toch wel een goed idee is om te kiezen voor een allrisk autoverzekering.

Financiële situatie

Ook je financiële situatie kan een reden zijn om toch te kiezen voor een allrisk verzekering voor je auto. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je zelf niet genoeg geld op de bank hebt om de reparaties van grote schades zelf te betalen. Maar, je kunt ook voor allrisk kiezen als je liever niet je spaargeld wilt gebruiken hiervoor. Raakt je auto total loss? Je moet dan voldoende financiën hebben om een nieuwe vierwieler te kopen. Als dit niet het geval is dan kun je toch beter kiezen voor een allrisk autoverzekering doordat je dan genoeg vergoeding krijgt.

Nieuws

menu