Aangeboden door: oversluiten.nl

Wanneer moet je een hypotheek oversluiten?

Foto: pixabay

Wanneer is een hypotheek oversluiten een verstandige keuze? Het antwoord is simpel: het is zinvol om een hypotheek over te sluiten als je daarmee geld kunt besparen of je maandelijkse rekeningen met meer gemak kunt betalen. Oversluiten.nl helpt je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om geld te besparen met het oversluiten van een hypotheek.

Sommige deskundigen zeggen dat je alleen moet oversluiten wanneer je jouw rentevoet kunt verlagen, je looptijd kunt verkorten of beide. Dit advies is niet altijd juist. Huiseigenaren kunnen op korte termijn profijt hebben van lagere maandelijkse betaling, zelfs als dat betekent dat ze opnieuw moeten beginnen met een nieuwe lening van 30 jaar. Een hypotheek oversluiten kan ook voordelig zijn om toegang te krijgen tot het eigen vermogen van je woning of om af te komen van een FHA-hypotheeklening en de bijbehorende maandelijkse hypotheekverzekeringspremies.

Hoe werkt oversluiten?

Wanneer je een hypotheek oversluit krijg je een nieuwe hypotheek om de bestaande hypotheek af te lossen. Oversluiten werkt net als een hypotheek nemen om een huis te kopen. Je hebt echter minder last van stress van het kopen van een huis en verhuizen. Er is minder druk om de hypotheek op een bepaalde datum af te sluiten. Oftewel, je kunt op zoek gaan naar een betere en voordeligere hypotheek zonder haast en met meer bedenktijd.

Een hypotheek oversluiten kan je rentekosten op lange termijn verlagen door een lagere hypotheekrente, een kortere looptijd van de lening of beide. Met de historische lage hypotheekrente is het in de meeste gevallen verstandig om je hypotheek over te sluiten. Maak een weloverwogen keuze met behulp van professionals. Bij oversluiten.nl staan ze voor je klaar om alles tot in de puntjes voor je uit te zoeken.

Bezoek nu www.oversluiten.nl en kom erachter hoeveel jij maandelijks erop vooruit kan gaan.

Nieuws

menu