Wat je nog niet wist over SEO: linkbuilding is een constant proces

pexels

Het is van groot belang dat jouw website goed geoptimaliseerd is. Klopt de inhoud? Hoe staat het met de meta titel en meta omschrijving (ook wel “meta description” genoemd). En zitten er genoeg zoekwoorden in jouw tekst zodat je site ook daadwerkelijk gevonden wordt door de juiste mensen? Kloppen de links en je linkbuilding strategie?

Als je plotseling (in een tijdspan van een paar dagen) honderden backlinks plaatst en daarna een tijd niets meer, dan hebben zoekmachines dat door. Google is intelligent genoeg om te zien wanneer je zo’n truc uitvoert. Let daar dus goed op! Beter nog: laat je linkbuilding over aan een professioneel bedrijf. Webton heeft specialisten in dienst die jou helpen met je linkbuilding proces. Lees hierover meer over de voordelen van linkbuilding .

Het voordeel van backlinks in jouw linkbuilding strategie

Er valt best iets te zeggen over backlinks. Wat zijn backlinks en hoe kom je eraan? Een backlink wil zeggen dat een andere website linkt naar jouw site. Jouw site wordt dan als het ware aanbevolen door een ander, waardoor jouw website in waarde stijgt. Google kan alle (en dat zijn triljoenen) pagina’s met informatie vinden, maar door te bepalen welke het belangrijkste zijn, krijg je een volgorde (ranking). Hoe meer waardevolle backlinks (aanbevelingen), hoe beter jouw website wordt beoordeeld door Google. En hoe beter jouw website wordt beoordeeld, hoe makkelijker mensen deze site kunnen vinden.

Backlinks en over-optimalisatie: de Penguin update

Je tekst volproppen met zoekwoorden volstaat al jaren niet meer. Google (en andere zoekmachines) wordt steeds slimmer en kan een tekst lezen en beoordelen. Bij over-optimalisatie komt jouw zoekwoord veel te vaak voor in je tekst, is jouw tekst niet goed leesbaar en schiet je waarschijnlijk je doel voorbij; dat bezoekers (echte mensen) jouw tekst lezen en je website bezoeken. De bedoeling is dat je een tekst schrijft voor echte mensen, niet voor een zoekmachine. Ook iedere webpagina optimaliseren voor hetzelfde zoekwoord, heeft een averechts effect. Google heeft dan geen flauw idee welke van de pagina’s hij moet laten zien aan mensen die aan het zoeken zijn! Verwerk je zoekwoord absoluut in je tekst, maar don’t overdo it . Stel je voor dat je een website hebt waarop je vintage vloerkleden verkoopt, zorg er dan voor dat je de pagina niet versiert met zinnen als: “Vintage vloerkleden. Op deze site vindt u de mooiste vintage vloerkleden. De vintage vloerkleden die wij bieden zijn van hoge kwaliteit en deze vintage vloerkleden passen bij ieder interieur.”

Lees deze zin eens hardop voor. Hoe klinkt dit nou echt? Let erop, zowel bij je backlinks en bij je content, dat je dit soort over-optimalisatie voorkomt. Want nogmaals: je schrijft voor een bezoeker, iemand van vlees en bloed, en niet voor een zoekmachine. En zelfs een zoekmachine zal zich ergeren aan dit taalgebruik.

Even backlinks plaatsen en klaar is Kees! Of toch niet?

Zoekmachines zijn (vooral de laatste jaren) slimmer geworden dan je misschien zou denken. Ze zijn in staat om bepaalde onregelmatigheden en vreemde ‘sprongen’ te detecteren en te blokkeren. Stel dat jij je verdiept hebt in het onderwerp linkbuilding en je besteedt een week of twee aan het plaatsen van zoveel mogelijk backlinks. Kun je dan daarna met een gerust hart achterover leunen? Helaas! Google let op de ‘natuurlijke’ groei van het aantal backlinks en zal een “backlink-dump” dus hoogstwaarschijnlijk zien als verdacht. En dat wil je niet.

Linkbuilding: Webton kan je helpen met de juiste strategie

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die je kan helpen met de juiste linkbuilding strategie, dan ben je bij Webton aan het juiste adres. Wij helpen je verder met je backlinks, je content, je positie in Google, op een natuurlijke en eerlijke manier. Neem contact op met ons team voor meer informatie op het gebied van linkbuilding uitbesteden.