Aangeboden door: totaaltegel.nl

Wat kost een inbouw zwembad?

Foto: pixabay

Een inbouw zwembad is vaak iets waar heel veel mensen van dromen. Maar hoeveel kost het nou precies om een zwembad te laten inbouwen? De prijs is afhankelijk van het soort zwembad wat je neemt. Een zwembad met stalen wanden is vanaf 5.000 euro te verkrijgen.

Maar wil je een inbouw zwembad van een hogere kwaliteit, dan is de gemiddelde prijs zo’n 30.000 euro. Naast de kosten van het zwembad plaatsen, krijg je ook nog de kosten van de zwembadrand. Een zwembadrand kopen is erg belangrijk om de veiligheid in en rondom het zwembad te waarborgen. Een zwembadrand is onder andere anti-slip en zorgt ervoor dat spelende kinderen rond het zwembad niet snel zullen uitglijden.

De voordelen van een inbouw zwembad

Een inbouw zwembad kost dan wel iets meer dan een zwembad die je in de zomer opzet, maar het brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo heb je bij een inbouw zwembad veel meer keuze. Je kunt vaak het zwembad zelf samenstellen in materiaal en maat, zodat het zwembad perfect past in jouw tuin. Ook is een inbouw zwembad veiliger. Je hebt als ouder namelijk veel beter zicht op de kinderen die in het zwembad spelen. Heb je een opzetzwembad? Dan is het erg moeilijk om er vanaf een afstand goed zicht op te hebben. De levensduur van een inbouw zwembad is ook vele malen groter. Ze gaan namelijk niet lek en de constructie is niet te verbuigen.

Zwembadranden op maat

Wil je ook dat de rand om het zwembad perfect aansluit op het zwembad? Dan is er de mogelijkheid om de zwembadrand op maat te laten maken. Je kunt dan kiezen voor de grootte van de rand en of je de rand van het zwembad afgerond hebt. Je hebt dan de keuze om alleen de bovenkant van de zwembadrand af te ronden, maar je kunt ook zowel de boven- als onderkant afronden. Zo wordt de kans vele malen kleiner dat iemand zich verwond aan de scherpe rand.

Nieuws

menu