Aangeboden door: schattigebabykleertjes.nl

Wat voor kleren heb je nodig voor je baby?

Foto: unsplash

Je zou denken dat het kopen van babykleertjes eenvoudig zou zijn; met zoveel schattige en mooie kleren, rompertjes en babyslofjes die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, is het moeilijker dan je denkt. Bij het bepalen hoeveel babyartikelen je nodig zult hebben, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden.

Wil je er zeker van zijn dat je voldoende pasgeboren babykleding hebt zonder teveel uit te geven door honderden schattige outfits te kopen die je toch niet zult gebruiken? Het kan moeilijk zijn om niet alles te kopen wat je ziet als het gaat om pasgeboren babykleding. Als het om pasgeboren babykleding gaat, heb je maar een paar outfits nodig, hooguit drie tot vijf. Omdat ze er zo snel uit zullen groeien!

Het kopen van babykleding kan moeilijk zijn.

De verschillende keuzes en behoeften aan babykleding, van jumpsuits tot slaapzakken tot hoedjes, kunnen erg overweldigend zijn, vooral voor ouders die voor het eerst ouder worden. Omdat pasgeboren baby’s zo snel groeien en in een paar maanden drie tot vier maten kunnen groeien, is het een slim idee om in elke maat maar een paar noodzakelijke dingen te kopen. Aan de andere kant, omdat pasgeborenen slordig kunnen zijn, heb je misschien meer kledingstukken nodig dan je denkt.

Houd rekening met de was

Het aantal artikelen babykleding dat je nodig zult hebben hangt af van je hoe vaak je wast. Deze lijst met benodigdheden voor pasgeborenen gaat ervan uit dat je elke week een paar ladingen wasgoed zult wassen. Maar als dat niet het geval is, heb je misschien meer of minder kleren nodig. Vermenigvuldig de getallen hieronder met twee als je van plan bent maar één keer per week de was te doen; als je van plan bent elke dag de was te doen, halveer dan de getallen.

Zeven rompertjes of bodysuits

Bodysuits en rompertjes zijn er zowel met lange als korte mouwen en kunnen gedragen worden als een eenvoudige outfit zonder poespas in de zomer of als basislaag in de winter. Met zeven stuks heb je altijd schone exemplaren bij de hand als je elke week een paar ladingen wast.

Drie tot vijf broeken

Hoewel baby’s geen broeken hoeven te dragen, helpt het om een paar bij de hand te hebben om over rompertjes te schuiven om de benen warm te houden als het koud wordt.

Twee mutsen

Mutsjes in beanie-stijl zijn essentieel om je baby warm te houden in de eerste weken en maanden. Fleece mutsjes zijn erg handig in kille klimaten.

Vijf paar sokken

Zelfs in de hitte moet je de voetjes van je baby warm houden door sokken te dragen. Om te voorkomen dat je kleine sokjes op elkaar moet afstemmen, koop je ze allemaal in dezelfde kleur. Doe er nog twee paar bij als je baby in de winter uitgerekend is. Naast vijf paar sokjes, kun je ook een paar babyslofjes aanschaffen, dit staat niet alleen super schattig maar het is ook erg comfortabel voor je baby.

Als het weer frisjes wordt, is een vest of capuchon met rits ideaal

Er bestaat niet zoiets als een goed of slecht moment om te beginnen met winkelen. Aan de andere kant moet je niet te lang wachten want je kind kan eerder komen dan gepland. Beginnen met je inkopen na je 20-weken scan geeft je ruim de tijd om je op de geboorte van je baby voor te bereiden zonder je opgejaagd te voelen.