Aangeboden door: fonteynspas.com

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hottubs en spa’s?

Foto: pexels

De kans is groot dat je wel eens naar een spa bent geweest. Je zult het vast heerlijk hebben gevonden, maar wist je dat het ook veel gezondheidsvoordelen biedt? Dit is al helemaal het geval als je in de spa ook in de hottub hebt gedobberd. In dit artikel informeren we je over de vele gezondheidsvoordelen van hottubs en spa’s. Aan het eind van dit artikel zul je dan ook zeker zelf zo’n ontspannende ruimte met bubbelbad laten maken in je huis.

Verbeterde slaap

Medische experts raden aan om voor het slapengaan in een hottub of warm bad te gaan liggen om het lichaam sneller en gemakkelijker te laten ontspannen in een diepe slaap. De toegevoegde voordelen van ontspanning en stressvermindering helpen ook om de slaapkwaliteit te verbeteren. Door zelf een spa te creëren in je woning of tuin kun je dus volgens gezondheidsexperts beter slapen. Ontspannen in een comfortabele hottub zorgt er bovendien voor dat je stress en angst verlicht wordt, het kan zelfs je emotionele gezondheid verbeteren.

Minder druk

De temperatuur van het water in bubbelbaden en spa’s verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de lichaamstemperatuur, wat je lichaam en geest helpt te ontspannen. Dr. Bruce Becker van de Washington State University ontdekte dat het autonome zenuwstelsel verandert tijdens onderdompeling in warm water, waardoor veranderingen worden veroorzaakt die parallel lopen aan die tijdens ontspanning. Becker’s onderzoek gaf ook aan dat onderdompeling in warm water positieve effecten kan hebben op het geheugen en de uitvoering van cognitieve taken. Bovendien zijn bubbelbaden een plek waar je minder snel dagelijkse afleiding hebt, zoals je iPhone of tv, waardoor je je echt kunt ontspannen.

Minder pijn

Vanwege de natuurlijke rustgevende eigenschappen van warm water, worden hottubs in een spa vaak door hun eigenaren gebruikt voor therapeutische doeleinden. Gebruikers hebben met name ontdekt dat baden in een bubbelbad aanzienlijke pijnverlichting kan bieden. De rustgevende werking van het kolkende en borrelende water kan helpen bij chronische pijn, artritis en meer. Hottubs bieden een vorm van fysiotherapie die bekend staat als hydrotherapie. Hydrotherapie maakt gebruik van de warmte, het drijfvermogen en de druk van het water om het menselijk lichaam te helpen gevoelens van genezing en pijnverlichting te ervaren. In feite gebruiken alle professionele atleten die geblesseerd zijn geweest hydrotherapie in een bubbelbad als een vast onderdeel van hun herstelproces.

Huidreiniging

Het water in een hottub zorgt ervoor dat de huid kan reinigen en zuiveren. Door de hete temperatuur van het water gaan de poriën open. Huidporiën zijn als kleine „valleitjes” in je huid. Ze zijn zo klein dat je ze in de meeste gevallen niet echt met je blote oog kunt zien, maar toch zijn ze groot genoeg om vol te zitten met allerlei soorten vuil. Bacteriën, dode huidcellen en andere dingen kunnen je poriën verstoppen, wat in sommige extreme situaties tot puistjes, huiduitbarstingen of zelfs infecties kan leiden. Wanneer huidporiën opengaan door de werking van het hete water, zullen ze al het vuil loslaten en je huid laten reinigen en al deze gifstoffen kwijtraken. Nadat je de spa hebt verlaten en je poriën open zijn, ga je meteen je gezicht wassen en je lichaam wassen. Dit zal echt helpen om de poriën te ontstoppen en je huid op te ruimen!

Nieuws

menu