Aangeboden door: raamdecoratie.com

Welk gordijn past het best bij jou?

Foto: pexels.com

Het lijkt misschien maar een detail maar een gordijn kan heel bepalend zijn voor een ruimte. Het is daarom belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt als het gaat om het uitkiezen van een gordijn. Doordat iedere ruimte, stijl en sfeer vragen om andere oplossingen zijn er gelukkig veel verschillende soorten gordijnen verkrijgbaar. Het kan hierdoor wel moeilijk zijn om het perfecte gordijn voor jouw ruimte te vinden.

Maak het jezelf makkelijker en bedenk van te voren welk type gordijn het beste bij jouw ruimte past. Benieuwd naar de verschillende soorten gordijnen ? Wij vertellen het je.

Drie type gordijnen

Gordijnen kun je verdelen in drie types: vitrages, inbetweens en overgordijnen. Deze verdeling gaat op basis van de transparantie van het gordijn.

Vitrage

Bij een vitrage is de transparantie van het gordijn erg hoog. Hierdoor komt er veel daglicht door het gordijn heen maar worden de felle zonnestralen tegengehouden waardoor er een prettige lichtsterkte in de kamer is. Ben je op zoek naar een gordijn dat voor privacy zorgt? Dan is een vitrage niet de beste keuze. Wel kun je in dit geval een vitrage combineren met een overgordijn. Wanneer je behoefte hebt aan meer privacy trek je simpelweg het overgordijn over de vitrage dicht. Zo heb je altijd de perfecte oplossing bij de hand!

Overgordijn

Een overgordijn is de tegenhanger van een vitrage en is gemaakt van een dikke stof. Hierdoor kan er niemand door heen kijken maar komt er ook geen licht door het gordijn. Overgordijnen vind je vaak terug in slaapkamers.

Inbetween

Een gordijn dat niet zo dun is als een vitrage, maar ook niet zo dik als een overgordijn, is de inbetween. De inbetween zit precies tussen een vitrage en een overgordijn in, zoals de naam al enigszins verklapt. De mate van doorkijk en lichtinval hangt bij dit type gordijn af van de stofdikte die je kiest. Let er altijd op dat je de juiste stofdikte kiest voordat je overgaat tot aankoop.

Welk type gordijnstof kies je?

Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen moet je ook een keuze maken voor kamerhoge en kamerbrede gordijnstof. Bij een kamerbrede gordijnstof worden er stroken stof aan elkaar genaaid en is de grote van het gordijn onbeperkt. Wél zijn bij dit type naden zichtbaar. Wanneer je liever geen naden in zicht wil hebben, kun je kiezen voor kamerhoge gordijnstof. Online kun je rustig de mogelijkheden van de verschillende gordijnen bekijken en de beste keuze voor jouw woning maken. Neem er de tijd voor zodat je op lange termijn goed kunt genieten van jouw gordijn.

Nieuws

menu