Aangeboden door: NCOI

Welke invloed heeft de coronapandemie gehad op de toekomst van werknemers?

Foto: unsplash

De coronapandemie beïnvloedt veel onderdelen van ons leven. Zo heeft de pandemie ook veel invloed gehad op de toekomst van werknemers. Zo is thuis werken om te beginnen veel populairder geworden. Alhoewel meer mensen inmiddels weer vanuit hun kantoor werken, lijkt het thuiswerken niet meer zomaar te verdwijnen. Vooral grote bedrijven kunnen op deze manier een hoop kosten besparen. Ben je benieuwd naar wat invloed de pandemie nog meer heeft gehad? Lees dan verder!

Meer verantwoordelijkheid voor werknemers

Werknemers krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Dat blijkt ook uit het feit dat thuiswerken nu steeds populairder wordt. Er is hierdoor minder toezicht. Volgens een bericht op Zeelandnet.nl moet de helft van werkend Nederland bijscholing ook in eigen tijd regelen. Een HP artikel bevestigt dit. Dat was ook al zo voor de pandemie, maar nu moet men dus thuis studeren én werken. Het voordeel hiervan is wel dat je minder tijd kwijt bent aan reizen. Ergens maakt dat het dus ook juist zeer aantrekkelijk om op dit moment een NCOI opleiding te volgen.

Het feit dat steeds meer mensen vanuit huis werken, zorgt er ook voor dat privé en werk vaak moeilijker van elkaar te scheiden zijn. De neiging is toch iets groter om werk uit te stellen. Andersom is de neiging ook groter om ‘s avonds nog even de laptop erbij te pakken om nog snel wat werk te verrichten.

Veel beroepen zijn anders geworden

Als gevolg van de coronapandemie zijn een hoop beroepen anders geworden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in de horeca werken. Het contact met gasten verloopt tegenwoordig heel anders dan men voor de coronatijd gewend was. Zo zijn er nog tal van andere beroepen die er vandaag de dag anders uitzien als gevolg van de coronapandemie. Veel mensen zijn inmiddels ook gewend om een mondkapje te dragen op de werkvloer. Veel van deze zaken zullen uiteindelijk waarschijnlijk weer veranderen, maar het thuiswerken lijkt bijvoorbeeld wel te blijven.

Welke veranderingen blijven?

Het is moeilijk om in te schatten welke veranderingen wel of niet blijven als de pandemie niet meer zo een significante rol speelt. Inmiddels hanteren we al zo lang een andere werkwijze, dat de meeste mensen nieuwe gewoontes hebben ontwikkeld. Het handen schudden is bijvoorbeeld iets wat we niet direct meer doen op een zakelijke afspraak. Het lijkt erop dat veel zaken wel echt definitief anders blijven en dat we bijvoorbeeld ook meer thuis blijven werken.

Nieuws

menu