Aangeboden door: vloerkledenwereld.nl

Welke soorten vloerkleden in een tapijt webshop?

-

Als je op zoek gaat naar een vloerkleed, dan zal het geen gemakkelijke keuze worden. Het aanbod van vloerkleden is bijzonder groot, wat het lastig maakt om een juiste keuze te maken. Daarom is het handig om alvast van tevoren te bepalen wat je wel en niet wil. Hieronder lichten we toe welke soort vloerkleden je hebt, zo kun je alvast schiften. Als je daarna online op zoek gaat naar een nieuw vloerkleed, hoef je alleen nog maar de filters aan te zetten op jouw keuzes. Dan is het aanbod waarschijnlijk al een stuk kleiner en kan jij sneller je keuze maken!

Materiaalsoort

Het materiaalsoort kan heel bepalend zijn voor een vloerkleed. Vroeger had je eigenlijk alleen maar wollen vloerkleden, zodat het lekker warm onder je voeten was. Ook werden er katoenen kleden gemaakt, die juist heel luchtig zijn. Tegenwoordig zie je ook veel vloerkleden die van een synthetisch materiaal gemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld polypropyleen. Misschien denk je bij een synthetisch materiaal gelijk dat het niet goed is. Maar het is toch handig om dit te overwegen. Hier zijn een paar voordelen van polypropyleen:

  • Het is heel stevig
  • Je verwijdert makkelijk vlekken
  • Het gaat vele jaren mee

Welke kleur(en)?

Dan kun je nog kiezen uit enorm veel verschillende kleuren! Dit is een keuze die je echt zelf moet maken. Het is in elk geval handig om te bedenken of je meerdere kleuren wil, of juist één kleur. Meerdere kleuren kan erg druk worden, maar als het dan wel matcht met je interieur, dan kan het ook juist rust brengen.

Hoogpolig of laagpolig?

Wil je lekker een hoogpolig tapijt of ga je voor laagpolig? Hoogpolig is nog lekkerder aan je voeten, maar hier blijft wel meer stof en troep in zitten. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt, dan is het beter om een laagpolig kleed te nemen. Zo kun je deze beter schoonhouden.

Binnen of buiten?

Tegenwoordig is dit een hele normale vraag als je op jacht gaat naar een vloerkleed. De laatste jaren is het buitenkleed helemaal hip geworden! Het is niet meer dan normaal als je een gezellig buitenkleed hebt liggen bij het zit- en/of eetgedeelte. De buitenkleden zijn natuurlijk van een ander materiaal gemaakt, dit lijkt meer op plastic. Zo is het weerbestendig en kun je het best een keer laten liggen als het regent. Wel is het aan te raden dit niet elke keer te doen, dan heb je kans dat het kleed minder lang mee gaat.

En weet je een beetje wat je wil? Bekijk dan online eens wat de mogelijkheden zijn. Zet de filters aan en beslis welke vloerkleden je het mooist vindt! Handig is ook om te kijken bij de sfeerbeelden. Dat kan er namelijk echt anders uitzien dan een foto van alleen het vloerkleed.

Nieuws

menu