Aangeboden door: easystartoffice.com

Werken als een digital nomad is de nieuwe trend

Foto: unsplash

Ze worden digital nomads genoemd, ondernemers die al reizend van de ene locatie naar de andere hun onderneming draaiende houden. De echte digital nomad doet dit voornamelijk vanuit het buitenland. Zonnige oorden als Ibiza en Bali vormen de ideale basis om in een ontspannen sfeer omzet te kunnen generen.

Ook in Nederland houden ondernemers hun bedrijf draaiende zonder fysieke kantoorruimte te huren. Zij kiezen voor een werkplek in een koffietentje in de stad, om vanuit daar klanten te voorzien van diensten en producten. Soms wordt het gecombineerd met een zogenaamd virtueel kantoor van Easystart Office . In andere gevallen kent het bedrijf helemaal geen fysiek adres. Het leukste aan deze manier van werken? Je zit dagelijks ergens anders, als je dat wilt.

Virtueel kantoor voor een professionele uitstraling

De keuze tussen het aanhouden van een virtueel kantoor of het volledig als digital nomad ondernemen is soms best lastig. Als ondernemer wil je een professionele uitstraling hebben. Dit maakt het vaak makkelijker om nieuwe klanten aan te trekken. Onderdeel van die professionele uitstraling is een lokaal telefoonnummer en een herkenbaar vestigingsadres. Dit betekent niet per definitie dat voor de huur van een groot kantoor gekozen moet worden. Een virtueel kantoor is een goed alternatief. In dit geval heb je een inschrijfadres en een telefoonnummer, maar geen fysieke werkplek. Lees verder bij een aanbieder van deze virtuele kantoorruimtes, om hier meer over te weten te komen.

Vrij ondernemen, zonder hoge kosten van een kantoor

Werken als digital nomad biedt verschillende voordelen. Voornaamste reden om voor deze manier van ondernemen te kiezen? Het geeft je de vrijheid die je altijd al nastreefde. Je zit niet vast aan een fysieke locatie, maar kunt overal en op ieder moment ondernemen. Dit is vanzelfsprekend niet voor iedere ondernemer mogelijk. Denk aan productiebedrijven, die vastzitten aan hun werkplaats. Of wat te denken aan een timmerman of loodgieter? Vandaar ook de term “digital”. Leven als een digital nomad is bedoeld voor ondernemers die diensten en producten volledig digitaal aanbieden. Een ander belangrijk voordeel: je bespaart flink op de kosten voor een kantoor.

Leukste werkplekken in Groningen

Groningen kent verschillende leuke koffietentjes, waar je als digital nomad aan je onderneming kunt werken. Onder meer Holtbar in de Oude Kijk in het Jatstraat is populair, evenals Feel Good. Ook dit laatste koffietentje is gevestigd aan de Oude Kijk in het Jatstraat. Andere opties zijn De Uurwerker, Tucano en The Student Hotel. Wees op tijd, want de werkplekken zitten vaak al snel vol!

Nieuws

menu