Aangeboden door: tapeso.nl

Woontrend 2022: vloerkleden

Foto: pexels

Lees meer over de woontrend 2022: vloerkleden. Waarom zal naar verwachting het gebruik van vloerkleden in populariteit stijgen komend jaar?

Afgelopen jaar zijn in interieurs steeds vaker vloerkleden te vinden. Voor 2022 is de verwachting dat deze woontrend zich doorzet. Vloerkleden voor iedere kamer, van woonkamer tot slaapkamer. Zelfs voor de keuken of in de garage zijn er vloerkleden. De reden dat deze trend zich ontwikkelt, heeft met meerdere factoren te maken. Om je inspiratie te geven voor de inrichting van jouw woning in 2022 volgen hier de factoren die van invloed zijn op de vloerkleden trends 2022.

Nieuwe materialen

Er zijn nieuwe materialen die vloerkleden voor buiten mogelijk hebben gemaakt. Deze praktische, makkelijk schoon te maken vloerkleden voor buiten waren een trend van enkele jaren geleden die nu nog steeds veel gezien wordt. Echter het gebruik van vloerkleden is hierdoor breder geworden. Vloerkleden in de keuken bijvoorbeeld, beschermen de onderliggende vloer en houden deze schoon. Ze zijn van synthetische stof gemaakt waardoor de vloerkleden te reinigen zijn.

Gietvloeren, tegelvloeren en PVC

Een andere factor die sterk van invloed is op de populariteit van vloerkleden heeft met de keuze voor vloeren te maken. Steeds meer moderne woningen hebben een gietvloer of een vloer van keramische tegels of van PVC. Zowel in de woonkamer als slaapkamer. Dit zijn prachtige vloeren waarbij met keramische tegels met houtlook of visgraat PVC een warme houten vloer nagebootst wordt. Het blijft echter een ander gevoel dan echt hout. Hierdoor voelt een tapijt veel prettiger aan. Bij een gietvloer is de vloer strak, maar kan wat eentonig zijn. Een vloerkleed brengt dan kleur in de kamer.

Trends in vloerkleden 2022

Voor de stijl van vloerkleden is er in 2022 heel veel mogelijk. Afgelopen jaar zijn er veel interieurstijlen in populariteit gestegen. Nog steeds is een modern of industrieel interieur bij veel mensen te vinden, maar concurrentie is in opkomt van stijlen als boho, boho-chic, mid-century modern en duurzame interieurs. Voor de trends in vloerkleden 2022 staan de producten al klaar. Van bohemien vloerkleed, ronde Scandinavische vloerkleden, organische vloerkleden van jute, en retro en vintage vloerkleden. Wanneer je in 2022 met je interieur aan de slag gaat, dan heb je in vloerkleden te kust en te keur.

Nieuws

menu