Aangeboden door: verzekering-winkel.com

Op zoek naar een goede zorgverzekering? Bekijk dan deze tips en kies de beste zorgpolis

Foto: pixabay

Ben jij dit jaar al aan het nadenken over het kiezen van een zorgverzekering? Dat kunnen we ons voorstellen, tegenwoordig is er een behoorlijk groot aanbod, daardoor kan het moeilijk zijn om de juiste zorgpolis te kiezen.

Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips samengesteld die je kunnen helpen bij het vinden van de beste zorgverzekering.

Tip 1: Kies een hoger eigen risico om geld te besparen

Wil je direct besparen op de maandelijkse premie? Kies dan een hoger eigen risico bij het afsluiten van je nieuwe zorgpolis, daardoor krijg je namelijk een flinke korting op de premie. We raden je wel aan om het verschil in premie elke maand apart te zetten zodat je een potje opbouwt, heb je geen gebruik hoeven maken van je zorgverzekering? Dan heb je aan het einde van het jaar een flinke besparing gemaakt.

Tip 2: Bepaal wat je echt nodig hebt

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft iedere Nederlander een standaard basisverzekering, deze zorgpolis is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering kun je extra risico's en kosten afdekken.

Bedenk jezelf daarom goed welke zorg je echt nodig hebt dit jaar. Maak je bijvoorbeeld regelmatig gebruik van fysiotherapie of gebruik je specifieke medicijnen? Dan kan het handig zijn om alle aanvullende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Tip 3: Betaal je premie op jaarlijkse basis

De meeste mensen in Nederland betalen hun zorgverzekering op maandelijkse basis. Toch is er een mogelijkheid om dit anders te doen, als je namelijk kiest voor een jaarlijkse betaling krijg je kortingen tot wel 2%. Dit kan flink oplopen, kun je het geld dus missen? Kies dan voor een jaarlijke besparing om gemakkelijk op je premie te besparen.

Tip 4: Bekijk alle mogelijkheden op korting

Je kunt in veel gevallen korting krijgen op je zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een zorgpolis via een collectief. Werkgevers, vakbonden en gemeenten bieden je vaak de mogelijkheid om een polis af te sluiten via hun eigen collectief. Als je student bent, of zelfstandig ondernemer is het ook mogelijk om korting te krijgen.

Tip 5: Zorg er voor dat je op tijd begint met zorgverzekeringen vergelijken

Vergelijk de zorgverzekeringen elk jaar, vergelijk je huidige zorgverzekering en dekking altijd met andere verzekeraars. Het komt regelmatig voor dat een andere verzekeraar vrijwel hetzelfde pakket aanbiedt voor een goedkopere premie. Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer om een zorgverzekering vergelijken online te regelen, vul je gegevens in bij een vergelijkingswebsite, bepaal je  voorkeuren en vergelijk alle maandelijkse premies.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
menu