Alle opties open voor bushaltes in Norg

Alle opties open voor bushaltes in Norg

Het is onduidelijk waar de nieuwe bushaltes in het centrum van Norg komen.

Het is onduidelijk waar de nieuwe bushaltes in het centrum van Norg komen.

De gemeenteraad van Noordenveld is daarover sterk verdeeld en kon er gisteravond na lang debatteren geen overeenstemming over bereiken.

Diverse opties zijn in beeld: de locatie van garage Dorenbos, langs de rijbaan van het Westeind, bij de Brinkhof of op de huidige plaats bij het brinkje. Uiteindelijk werd afgesproken alle opties open te houden voor de verplaatsing van de bushaltes.

Daarvoor gaat wel een aanvraag de deur uit voor een bijdrage uit de pot van de regiovisie Assen-Groningen. Vrijdag wordt besloten of het plan Norg op de subsidielijst komt te staan. Voorwaarde is dat de raad ruim acht ton beschikbaar stelt voor het plan. De helft van dat bedrag moet van de provincie komen.

Met het besluit zijn alle opties open in Norg. Ook de verplaatsing van garage Dorenbos naar de gemeentewerf aan de Eenerstraat. De bushaltes zou in deze variant dan op het terrein van Dorenbos komen. Maar lang niet alle fracties achter staan achter de optie Dorenbos. Zij zien meer in haltes bij het centrum De Brinkhof of haltes langs het Westeind.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Archief
menu