Help, moet ik naar het bedrijfsuitje?

Binnenkort heeft onze afdeling voor het eerst een uitje, bedoeld om de teamgeest te versterken. Ik heb helemaal geen zin om collega's te gaan touwtrekken, klifhangen of andere ontberingen te doorstaan. Moet ik gaan?

Binnenkort heeft onze afdeling voor het eerst een uitje, bedoeld om de teamgeest te versterken. Ik heb helemaal geen zin om collega's te gaan touwtrekken, klifhangen of andere ontberingen te doorstaan. Moet ik gaan?

Z.

Beste Z.

Een gezellig, ontspannen en toch leerzaam bedrijfsuitje. Bij de meeste mensen brengt dit weggedrukte herinneringen terug van gymlessen, zweterige kleedkamers en hyperactieve docenten. Een handjevol vindt het leuk, maar veruit de meerderheid ziet er net zo tegenop als jij.

Zij hebben zich voorgenomen om na school nooit meer zoiets vrijwillig te doen. Toch sta je nu weer voor de keuze. Toen moest het, is dat nu ook zo? Ja. Geen twijfel over mogelijk.

Ook in je professionele leven zul je dingen moeten doen waar je geen zin in hebt. Dus is er nu ook geen ontsnappen aan. Tenzij je je moeder een briefje laat schrijven natuurlijk...

Als je niet gaat, zonder je je af van je collega's. Zij vragen zich af waarom, zien je als afhaker en ook je werkgever charmeer je zo niet. Een dag op de hei of op het strand geeft je bovendien de mogelijkheid collega's eens in andere omstandigheden tegen te komen. Je krijgt gauw andere gesprekken dan bij de koffieautomaat.

Gebruik dit soort gelegenheden om je collega nog eens te vragen naar de ziekte van zijn schoonmoeder, naar het huis dat hij op het oog heeft of haar plannen voor een wandelvakantie. Tussen neus en lippen kun je gerust je hulp aanbieden bij een bepaald dossier of voorzichtig informeren naar de openstelling van die interessante vacature.

Misschien denk je: met de sfeer op kantoor is niets mis, waarom moeten we dan toch teambuilden? Elke organisatie is in beweging, het werk wordt anders of er komen andere mensen bij. Een goede sfeer is geen constante, maar iets waar je aan moet werken.

Bazen betalen daarom graag voor een uitje. Collega's komen nader tot elkaar. Daarvoor moet er wel wat gebeuren. De hele dag gestrekt doorbrengen op het strand levert geen teambuilding op. Dus moet je samen met je collega's strijden voor een hoger doel, precies zoals de baas het op de werkvloer wil zien.

Zeker als er wedstrijdjes gehouden worden, en dat is vaak zo, levert zo'n dag onschatbare informatie op. Over jezelf: waarom zoek ik altijd dezelfde collega op, wie helpt me, wie werkt me tegen en waarom is dat zo? Maar zeker ook over de ander, opeens wordt heel duidelijk dat collega Z. zijn buurman de hand boven het hoofd houdt en dat F. er de kantjes vanaf loopt. Absorbeer die info en doe er later je voordeel mee.

Heb oog voor de zwakkeren en help die een handje. Dat betaalt zich altijd terug. Laat je niet verleiden tot onsportief spel en als je verliest, feliciteer je de winnaar. Sta boven de materie en laat je niet kennen. Je imago staat op het spel.

Tot slot: gedraag je. Dus zet het niet onbenullig op een zuipen als het zenuwslopende wurgslangvangen eindelijk achter de rug is, en beheers je met de hapjes. Voortdurend al te joviaal achter je baas aanhangen is ook al geen goed idee.

Ga erheen, erger je, hoop dat het snel voorbij gaat, maar ga er wel heen.

Wil je zeker weten dat er volgende keer iets op het programma staat wat je wilt kunt of wilt doen, bied je dan aan voor de organisatie. Maak je gelijk een goed figuur.

Succes!

Nieuws

menu