Oudeschip schrikt van plan helihaven

Oudeschip schrikt van plan helihaven

,,Wat zeg je? Toch hier?''Anita Wezeman uit Oudeschip is aangeslagen als ze hoort dat de helihaven toch vlak bij haar huis komt. In plaats van Uithuizermeeden is bij provincie en Groningen Seaports nu - opnieuw – de polder vlak bij de Eemshaven in beeld voor de helikopters die de worden ingezet voor onderhoud van windmolens op zee.

,,Hier baal ik echt van. Ik maak bezwaar en als dat niet helpt moet de gemeente mij uitkopen.''

De polder tegenover haar huis wordt aan de noordkant begrensd door een rij windmolens, daarachter ligt de industrie. De grond is van maatschap Noorloos.,,Afgelopen herfst kreeg ik nog een brief waarin werd gezegd dat de helihaven hier van de baan is'', zegt Johannes Noorloos, die de draai van de provincie gisterochtend via deze krant vernam. De broers Noorloos vrezen belemmerd te worden in hun bedrijfsvoering.

Hotel Dijkzicht-Logies ligt aan de voet van de dijk. Eigenaresse Daphne Oosting heeft weinig moeite met helikopters. ,,Als het lawaai maar niet te erg wordt.'' Ze heeft vooral werknemers uit de Eemshaven te gast.

Oosting ziet de noodzaak van de helihaven in. ,,Dit is goed voor Groningen. Als de basis niet hier komt, gaan de Duitsers met het werk aan de haal.''

Nieuws

Meest gelezen

menu