Stadjers strijden samen tegen flats

GRONINGEN Groningers komen in actie tegen de komst van jongerenflats in hun wijk en het optoppen van bestaande gebouwen.

GRONINGEN Groningers komen in actie tegen de komst van jongerenflats in hun wijk en het optoppen van bestaande gebouwen.

Bewoners van de Hortusbuurt, de Professorenbuurt en de Korrewegwijk stuurden dinsdag 23 september een brief naar de gemeenteraad waarin ze aandacht vragen voor het volbouwen van stadse binnentuinen.

Volgens de briefschrijvers worden de wijken verpest door de witte woontorens. Ze blokkeren het uitzicht en de nieuwe bewoners, veelal studenten, hebben vaak een ander ritme dan de oorspronkelijke bewoners.

Marlies Hesselman, één van de briefschrijvers, heeft al één flat in haar achtertuin. Als het aan de ondernemers ligt komen hier nog twee bij. Zij en haar buren waren het zat dat ze altijd alleen stonden in hun strijd. ,,Het kost gewoon heel erg veel tijd en energie. Dan is het fijn als je met anderen kan overleggen. Wat moet je bijvoorbeeld doen tegen geluidsoverlast van de bouw.''

Het Dagblad van het Noorden inventariseert dit soort bouwprojecten en zet ze op de kaart. Krijgt u ook een jongerenflat in uw achtertuin, stuur dan een mail naar [email protected] Vermeld in de mail ook even uw nummer, dan kunnen wij u bellen.

Zondag besteedt de talkshow Stand van Stad aandacht aan het onderwerp. Cabaretier Arno van der Heyden en kunstenaar David Inden krijgen zo'n flat achter hun huis en vertellen daarover in Forum Images.

Nieuws

Meest gelezen

menu