Stadsstrand weg uit Europapark

Stadsstrand weg uit Europapark

Slopers hebben de opstallen op het stadsstrand aan het Winschoterdiep met de grond gelijk gemaakt.

Slopers hebben de opstallen op het stadsstrand aan het Winschoterdiep met de grond gelijk gemaakt.

De gemeente wil de ruimte die vrijkomt door de sloop van de opstallen benutten voor nieuwe ontwikkelingen. Langs de waterkant moet een traverse voor wandelaars komen. Voor het gebied tussen het nieuwe stadskantoor op het Harm Buiterplein en de Mediacentrale zijn plannen voor appartementen voor senioren.

Uitzicht op de Euroborg

Ondernemer Peter Ritsema zag vijf jaar geleden wel brood in een stadsstrand aan het Winschoterdiep met uitzicht op de Euroborg.

Voor Ritsema is de sloop geen verrassing. Hij had de laatste jaren al te maken met beperkingen door strengere regels van de gemeente. Voor de ondernemer, die de eerste twee jaar een florerende onderneming bestierde, was de lol er af. Hij ging alleen nog open voor feesten en partijen en moest geluidsoverlast tot een minimum beperken.

Nieuw stadsstrand

Het is niet uitgesloten dat ten zuiden van de huidige locatie een nieuw stadsstrand wordt aangelegd, bij de brug over het Oude Winschoterdiep voor de tweelingflats Stoker en Brander.

Op het oefenveld van FC Groningen wil onderwijsinstelling Noorderpoort medio volgend jaar beginnen met de bouw van een nieuwe sportaccommodatie.

De gemeente wil ook de ruimte vrjhouden om investeerders en bedrijven een plek op het Europapark aan te kunnen bieden, mocht de kantorenmarkt ooit weer aantrekken. In de oorspronkelijke opzet van het Europapark (43 hectare) was bij de presentatie nog sprake van tenminste 120.000 vierkante meter kantoren.

Foto (Peter Wassing): Slopers zijn druk bezig het stadsstrand in Europapark te verwijderen.

Nieuws

Meest gelezen

menu