17-jarige hoofdverdachte in zaak nepneutbon

17-jarige hoofdverdachte in zaak nepneutbon ANP

De hoofdverdachte in de zaak van de duizenden valse 'neutbonnen' die bij de start van carnaval in Roosendaal opdoken, is een zeventienjarige jongen uit die plaats. Het onderzoek naar hem loopt nog, zo meldt het Openbaar Ministerie maandag. Een achttienjarige jongen uit Kruisland zou hem hebben geholpen. Hij moet zich in april verantwoorden bij het OM.

De zogenoemde neutbon is jaren geleden door de horeca in Roosendaal ingevoerd om het betalen tijdens carnaval te vergemakkelijken. Een bestuurslid van Horeca Nederland (afdeling Roosendaal) kwam de valse bonnetjes op het spoor. De politie heeft er bijna achtduizend in beslag genomen.

Bij de zaak waren drie andere jongens betrokken. Een achttienjarige jongen heeft een werkstraf van dertig uur gekregen omdat hij de bonnen kocht terwijl hij kon vermoeden dat ze vals waren. De twee anderen waren minderjarig. Eén van hen is naar Halt gestuurd en de ander wordt niet vervolgd. Er zijn nog meer verdachten naar boven gekomen in het onderzoek. Zij moeten zich nog bij de politie melden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu