17-jarige jongen overleden op snelweg

17-jarige jongen overleden op snelweg ANP

Een 17-jarige jongen uit het Brabants dorp Maliskamp is zondag op de rijksweg A59 bij Rosmalen meerdere keren aangereden en om het leven gekomen. Hij werd door meerdere auto's overreden, aldus de politie. Door de aanrijdingen was de weg lange tijd dicht.

De politie kreeg tegen 05.00 uur diverse meldingen van een aanrijding met een persoon op de snelweg. Toen agenten daar kwamen, troffen zij de jongeman op de A59 aan. Hij was al overleden.

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat de jongen over de snelweg liep en toen is aangereden door meerdere auto’s. Met de bestuurders en inzittenden van die auto's is gesproken om zo de toedracht te achterhalen. Voor hen is ook Slachtofferhulp ingeschakeld. De bestuurders van beide voertuigen hadden niet gedronken.

Getuigen

Verkeersspecialisten van de politie hebben inmiddels uitgebreid onderzoek gedaan. Daardoor kon de weg in de loop van de ochtend weer open. Twee auto's zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. Over de exacte toedracht kon de politie zondag nog niets zeggen.

De politie is op zoek naar getuigen om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval. De politie sluit niet uit dat er nog andere voertuigen bij betrokken zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu