19 auto’s in problemen door foute brandstof

Tankstation geëvacueerd om gaslucht. Foto: ANP

Zeker negentien auto’s zijn zaterdag en zondag gestrand nadat ze in Wilnis verkeerde brandstof hadden getankt. Bij een tankstation van Shell aan de Mijdrechtse Dwarsweg in de Utrechtse plaats was zaterdagmiddag bij de bevoorrading een verkeerd product in zowel de diesel- als benzineopslag terecht gekomen.

De Wegenwacht van de ANWB werd zaterdagmiddag- en avond zes keer ingeschakeld door automobilisten met brandstofproblemen. Zondag kwamen er nog eens dertien bij. De ANWB had al verwacht dat zondag ook nog auto’s zouden stranden van mensen die zaterdag na het tanken alleen een kort stukje naar huis waren gereden.

Shell vindt het heel vervelend. Onduidelijk is nog wat er is misgegaan. Mensen die getroffen zijn, kunnen zich melden bij de klantenservice. Als inderdaad blijkt dat het door het tankstation komt, worden ze gecompenseerd. Het bedrijf kon zondag nog niet zeggen hoeveel mensen zich hebben gemeld.

Volgens een woordvoerder van Shell werd de fout ,,vrij snel'' ontdekt en ging het tankstation direct dicht. Nadat de tanks en leidingen van het station waren geleegd en gereinigd werd het opnieuw bevoorraad. Zaterdagavond was het weer open.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu