70-jarige PvdA vergadert over toekomst

70-jarige PvdA vergadert over toekomst ANP

De regeringspartij PvdA, net zeventig jaar geworden, houdt zaterdag haar jaarlijkse congres. De sociaaldemocraten staan onder druk door historisch slechte peilingen.

Fractievoorzitter en politiek leider Diederik Samsom moet duidelijk maken waar het naar toe moet met zijn partij. In zijn speech kan hij ook zijn spraakmakende plan voor de aanpak van de vluchtelingencrisis verdedigen.

Ook vicepremier Lodewijk Asscher wil zijn partijgenoten toespreken. Hij baarde recent nog opzien toen hij reageerde op alle vuilspuiterij tegen hem op sociale media.

De jongerenafdeling Jonge Socialisten verlangt dat de partij zich uitspreekt voor samenwerking met andere linkse partijen na de volgende verkiezingen (een zogenoemd stembusakkoord). Verder zal PvdA-voorzitter Hans Spekman worden herbenoemd. Hij is de enige kandidaat.

Het congres begint om 10.00 uur en moet rond 17.30 uur met het zingen van de Internationale zijn beëindigd. Voor het eerst kunnen leden die niet aanwezig zijn hun stem uitbrengen met een speciale app.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu