APK-keurmeesters op vingers getikt

APK-keurmeesters op vingers getikt ANP

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Zoetermeer heeft vorig jaar honderden APK-keurmeesters op non-actief gezet of de wacht aangezegd. Er werden 242 licenties ingetrokken en 255 garages raakten hun APK-vergunning tijdelijk kwijt, meldt de RDW.

Het aantal ingetrokken licenties vorig jaar is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2014. Het aantal garages dat hun APK-vergunning tijdelijk moest inleveren, nam met 16 procent toe ten opzichte van 2014. De stijging is volgens een woordvoerder bij de RDW het gevolg van strengere controles bij risicogevallen.

,,We kijken tegenwoordig strenger naar bedrijven waar het in het verleden als eens is misgegaan’’, zegt de woordvoerder. ,,In tegenstelling tot een toename van het aantal sancties is de kwaliteit van de keuringen wel verbeterd.’’

Zes garages raakten voor onbepaalde tijd hun vergunning kwijt. Volgens de zegsman bij de RDW kwam dat omdat er bijvoorbeeld te veel defecten over het hoofd werden gezien, zoals verlichting. Ook werd soms de keuringsapparatuur niet op de juiste manier gebruikt. In een enkel geval was zelfs het voertuig helemaal niet bij de keuring aanwezig bij de steekproef van de RDW. De dienst herkeurt gemiddeld één op de dertig auto’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu