Aandacht voor Brussel tijdens The Passion

Aandacht voor Brussel tijdens The Passion ANP

Tijdens The Passion is donderdagavond aandacht besteed aan de aanslagen in Brussel. ,,België is getroffen door afschuwelijk geweld, in gedachten zijn we bij onze zuiderburen. Ons hart gaat uit naar alle mensen in de wereld die te maken hebben met terreur'', zei cabaretière Lenette van Dongen. Zij is de verteller van het verhaal, dat in de straten van Amersfoort wordt uitgevoerd. Voor The Passion begon werd een minuut stilte gehouden.

De muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus werd donderdagavond (Witte Donderdag) voor de zesde keer opgevoerd. Burgemeester Lucas Bolsius toonde zich na afloop ,,heel tevreden''. Er waren volgens hem ongeveer 20.000 mensen op het spektakel in de stad afgekomen.

De aanslagen waren voor de gemeente ook aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Uit voorzorg was er meer politie en verscherpte toegangscontrole bij het centrale plein Eemplein. De burgemeester heeft geen signalen dat daarbij bijzonderheden zijn aangetroffen. Als prettige bijkomstigheid van de extra controles noemt hij dat het Eemplein druppelsgewijs volliep.

Paasverhaal

Op en rond het plein werd het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers. Acteur Martijn Fischer, bij het grote publiek vooral bekend door zijn vertolkingen van André Hazes, speelde Jezus. Zangeres Ellen ten Damme vertolkte de rol van Maria. Ook voor politicus Arie Slob (CU) was er een rol. Hij was een van Jezus' discipelen.

De omroepen EO en KRO-NCRV zonden het evenement rechtstreeks uit.

Enschede

Vorig jaar in Enschede kwamen ook ongeveer 20.000 mensen af op het Bijbelse spektakel. Het verslag op tv werd toen gevolgd door ruim 3,5 miljoen kijkers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu