Aanhouding in zaak verdronken Brit

Aanhouding in zaak verdronken Brit ANP

De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man aangehouden in verband met de verdrinking van een Britse toerist in Amsterdam vorige maand. De aanhouding van de verdachte vond plaats in Rotterdam.

De Brit Richard Cole, die op bezoek was in Amsterdam, werd op 25 januari als vermist opgegeven. Enkele dagen later vonden duikers zijn lichaam in de Herengracht. De politie vermoedt dat enkele mannen zijn mobiele telefoon hebben gestolen, enkele minuten voordat hij te water raakte. Cole was erg dronken en daardoor volgens de politie een makkelijk slachtoffer.

De recherche heeft een aantal mannen op het oog die worden verdacht van de diefstal. Op camerabeelden kon de politie zien dat Cole zeer onvast ter been een café verliet. Terwijl hij strompelde, grepen de mannen hem vast en maakten ze zijn telefoon buit. Toen de Brit over de grond kroop, reed een taxi langs die even stopte. Na een halve minuut reed de taxi verder. Korte tijd later rolde Cole in het water van de Herengracht.

De mannen worden er niet van verdacht direct betrokken te zijn bij de dood van Cole. De politie is nog op zoek naar de andere verdachten en naar de taxichauffeur die bij Cole is gestopt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu