Aanhouding voor mishandeling zwangere vrouw

Aanhouding voor mishandeling zwangere vrouw ANP

Een 31-jarige vrouw uit het Utrechtse Overberg is zaterdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige zwangere vrouw, vrijdagmiddag in Leersum. Naar een man die bij de verdachte vrouw hoort, wordt volgens de politie nog gezocht.

Aanleiding tot het handgemeen vormde een ruzie over honden. De zwangere vrouw en haar moeder zaten in Leersum op een bankje uit te rusten na het uitlaten van hun honden, toen volgens de politie de man en vrouw met vijf honden hun richting op kwamen lopen.

Toen de honden elkaar in de haren vlogen, uitte de vrouw die bij de man hoorde dreigende taal in de richting van de slachtoffers. De man verloor zijn zelfbeheersing en mishandelde de zwangere vrouw en haar moeder. Beide vrouwen kwamen daardoor op de grond terecht.

Ziekenhuis

De zwangere vrouw moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

De politie startte na de mishandeling een zoekactie naar de verblijfplaats van de daders. De politie had op basis van het signalement al een vermoeden om welke personen het gaat. De verdachte vrouw werd zaterdag rond 17.30 uur in een bestelauto gezien door surveillerende agenten. De vrouw werd daarop aangehouden. Ze zit vast voor verhoor en onderzoek. Naar de verdachte man wordt verder gezocht.

De politie zoekt tevens naar een vrouw tussen de 30 en 40 jaar oud die getuige zou zijn geweest van de mishandeling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu