'Aanslagpleger pendelde in metro’

'Aanslagpleger pendelde in metro’ ANP

Aanslagpleger Khalid El Bakraoui is op de ochtend van de aanslagen in Brussel heen-en-weer gereisd tussen de metrostations Maalbeek en Schuman. Dat blijkt uit bewakingsbeelden, meldt de Vlaamse krant De Morgen donderdag.

Hij had een kaartje gekocht bij de Vrije Universiteit Brussel, ten zuidoosten van de twee stations. El Bakraoui was daar volgens camerabeelden in gezelschap van een onbekende man, die ook een rugzak droeg. De politie zou er rekening mee houden dat ook hij een aanslag wilde plegen.

El Bakraoui bracht zijn bom uiteindelijk tot ontploffing op station Maalbeek, maar mogelijk was het enkele honderden meters verderop gelegen station Schuman zijn doelwit of dat van zijn kompaan. Het metroverkeer werd na de aanslag direct stilgelegd.

Station Schuman is aanzienlijk groter en ligt direct aan de belangrijkste Europese instellingen. Het OM heeft nog niets gezegd over een mogelijke tweede dader bij de metro. Wel is nog altijd een zoektocht gaande naar de 'man met het hoedje’, wiens explosieven op vliegveld Zaventem niet direct ontploften.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu