Aantal coronapatiënten op intensive care daalt weer

Aantal coronapatiënten op intensive care daalt weer ANP

Het aantal ernstig zieke Nederlandse coronapatiënten op de intensive care is weer afgenomen, tot 323. Dat zijn 26 patiënten minder dan zondag. In het weekend stokte de daling even, maar de daling zet nu dus weer door. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

"Naar nul zal het vrijwel zeker niet gaan", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "We zien nog steeds nieuwe besmettingen. Het virus is niet weg, dat krijgen we ook niet weg." De bezetting op de ic's zal dan ook voor langere tijd hoger blijven dan normaal.

Kuipers noemt het belangrijk dat Nederland "dicht op de bal blijft zitten" door besmettingen snel met een test vast te stellen en goed contactonderzoek te doen. LCPS-hoofd Bas Leerink voegt eraan toe dat ziekenhuizen zich gereed maken voor een eventuele tweede piek van besmettingen. "We weten niet of die komt of wanneer die komt, maar we willen er wel op voorbereid zijn." Leerink hoopt dat voorkomen kan worden dat de ziekenhuizen opnieuw worden overspoeld en de zorg voor mensen met ander aandoeningen weer sterk moet worden ingeperkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu