'Aantal zieke werknemers in zorg fors gestegen'

'Aantal zieke werknemers in zorg fors gestegen' ANP

Het aantal werknemers in de zorg dat zich ziek meldt, is in de maand maart fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meldde zich toen 10 procent van de werknemers ziek, in maart van dit jaar was dat al 14 procent. Het gaat hier alleen om ziekmeldingen en niet over de duur van de afwezigheid.

Dat zegt CNV Zorg & Welzijn op basis van cijfers van Vernet, een kennisnetwerk op het gebied van verzuim. Het is volgens de bond de eerste indicatie van de gevolgen voor de personeelsbezetting door de coronacrisis.

"Voor het eerst wordt cijfermatig inzichtelijk welke tol corona eist van zorgpersoneel", aldus Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn. Ze ziet de cijfers over april dan ook met grote zorg tegemoet. Ze vreest eveneens ziekmeldingen doordat mensen met lichte klachten bang zijn dat ze niet of onvoldoende over beschermend materiaal kunnen beschikken als ze toch aan het werk moeten.

"We vragen daarom aan alle betrokkenen om alles op alles te zetten om zorgpersoneel nog beter te faciliteren en te ondersteunen. We werken met man en macht om ervoor te zorgen dat meer mensen de zorg instromen in de strijd tegen het coronavirus. Daarnaast blijft de toelevering van beschermingsmaterialen en de beschikbaarheid van testen, vooral in de zorg buiten de ziekenhuizen, prioriteit nummer één."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu