Acht jaar geëist tegen schipper Vinkeveen

Acht jaar geëist tegen schipper Vinkeveen ANP

De 51-jarige schipper van een speedboot die in 2014 twee mensen overvoer op de Vinkeveense Plassen, zou acht jaar de cel in moeten. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist in de zaak tegen de man uit Oosterbeek. Ook is er een vaarverbod van 5 jaar geëist.

De schipper scheurde met een gezelschap in zijn onverlichte speedboot zes keer harder dan de maximum toegestane snelheid over de plassen. Hij zag een bootje met daarin vier mannen over het hoofd en voer eroverheen. Twee mannen in het bootje werden geraakt door de schroef en kwamen om het leven. De schipper zou drie keer zoveel alcohol in zijn bloed hebben gehad dan is toegestaan.

Volgens de officier van justitie neemt de schipper geen verantwoordelijkheid voor zijn daden. Dit wordt hem zwaar aangerekend en is meegenomen in de strafeis. De man wordt verdacht van doodslag op twee personen, poging tot doodslag op nog twee andere personen en het verlaten van de plaats van het ongeval. Hij verklaarde dat hij dacht een boomstam te hebben geraakt en dat hij daarom was hij doorgevaren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu