'Advocaat moslimmeisje verdraait feiten'

'Advocaat moslimmeisje verdraait feiten' ANP

De advocaat van een moslimmeisje uit Den Haag verdraait de feiten door te stellen dat het meisje (16) is beroofd van haar vrijheid, dat ze is mishandeld en beledigd. Volgens de politie is daarvan geen sprake.

De politie zegt dat de uitspraken van de advocaat, Michael Ruperti, hebben geleid tot verontwaardiging op social media en een oproep tot een demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag.

De advocaat stelde vrijdag dat politiemensen in burger op 4 februari het meisje in Den Haag zonder verdenking hadden opgepakt en verhoord op het bureau. Haar telefoon zou door een agent in burger uit haar handen zijn afgepakt.

Uitreiziger

Volgens het Openbaar Ministerie is het meisje zelf naar het bureau gekomen, nadat haar telefoon was afgenomen in een onderzoek naar een potentiële uitreiziger (18) uit Schiedam.

Volgens het OM is de telefoon inderdaad door agenten ,,uit haar handen gepakt. Omdat we die telefoon ongecodeerd nodig hadden voor dat onderzoek'', aldus een woordvoerster zaterdag.

De potentiële uitreiziger werd dezelfde dag, 4 februari, opgepakt omdat justitie vermoedt dat hij zich wilde aansluiten bij de gewapende strijd van Islamitische Staat in Syrië of Irak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu