Afname coronapatiënten op ic's zet verder door

Afname coronapatiënten op ic's zet verder door ANP

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op intensive cares is afgenomen tot 432. Dat zijn er 31 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op het hoogtepunt van de coronacrisis, ruim een maand geleden, lagen meer dan 1400 coronapatiënten op de intensive care. Intensivisten maakten zich grote zorgen over de ontwikkelingen en pleitten samen met andere medici voor verregaande maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Die kwamen er, waarna het aantal patiënten op de ic's gestaag daalde.

Inmiddels liggen op de ic's meer patiënten om anderen redenen dan corona. "Het is een goed teken dat de overige zorg weer uitbreidt", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg daarover.

Duitse ic's

Op Duitse ic's liggen nog tien Nederlandse patiënten. Ook op verpleegafdelingen van ziekenhuizen is het aantal patiënten met Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt, verder gedaald: met 79 tot 1031.

Verplaatsingen van patiënten van de ene regio naar de andere zijn nauwelijks nog aan de orde: het waren er in totaal 3 in de laatste 24 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu