Alain Clark en The Flexican staan op online festival Flower Tower

Alain Clark en The Flexican staan op online festival Flower Tower ANP

Artiesten als Alain Clark, Gerson Main, The Flexican, Pablo van de Poel (DeWolff), Lucas Hamming en Pink Oculus treden op 15 en 16 augustus op tijdens het online-festival Flower Tower. Tijdens deze gratis toegankelijke weekender komen Nederlandse artiesten weer samen om muziek te maken vanuit de A'DAM Toren in Amsterdam.

De organisatie van het festival liet zich inspireren door het legendarische Woodstock dat 51 jaar geleden op dezelfde data plaatsvond. "De top van de Nederlandse industrie komt na lange tijd weer samen om een liefdevol muzikaal virus van hoop, verbinding en empowerment te verspreiden, met liveoptredens en inspirerende interviews." Radio-dj Giel Beelen neemt de presentatie voor zijn rekening. Hij gaat met de artiesten maar ook met andere gasten, zoals hoogleraren en artsen, in gesprek over onder meer de gevolgen van het coronavirus.

Flower Tower, dat via een livestream te volgen is, opent met een muzikale openingsceremonie op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur, waarna er van 17.00 uur tot 05.00 uur livemuziek en dance op het programma staan. Op zondag 16 augustus gaat de livestream om 13.00 uur verder.

Het festival is een non-profit initiatief dat mogelijk wordt gemaakt door de artiesten en andere betrokkenen. Kijkers van de livestream kunnen een vrijblijvende donatie doen om de muzieksector te steunen. De totale opbrengst wordt eerlijk verdeeld onder de muzikanten, belooft de organisatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu