Oom vermoorde Anne Faber zette zijn verdriet om in nieuwe missie: 'Ik kon mijn oude leven niet weer oppakken'

Hij werkte jarenlang als financieel journalist, en daarna als woordvoerder voor grote bedrijven zoals Nike. Maar de verdwijning en dood van zijn nichtje Anne – komende week vijf jaar geleden – veranderde het leven van Hans Faber voorgoed. Nu zet hij zich met Namens de Familie in om mensen die ook iets tragisch overkomt, te begeleiden bij contacten met de media. „Ik kon mijn oude leven weer oppakken, maar ik ben veranderd.”

Hans Faber: „Soms overkomt je iets en dan gaat het om hoe je ermee omgaat. Ik probeer te voorkomen dat het negatieve energie wordt, wil het omzetten in iets positiefs.”

Hans Faber: „Soms overkomt je iets en dan gaat het om hoe je ermee omgaat. Ik probeer te voorkomen dat het negatieve energie wordt, wil het omzetten in iets positiefs.” FOTO RENE BOUWMAN

Hij verkeerde zelf al een tijd in zwaar weer. Hans Faber was net gescheiden en moest niet alleen zijn privéleven weer op de rit krijgen, maar ook zakelijk afscheid nemen van zijn ex-vrouw met wie hij een pr- en communicatiebureau runde. En toen verdween Anne, de dochter van zijn broer Wim, in de vroege avond van 29 september 2017.