Amnesty wil actie EU-leiders voor vluchteling

Amnesty wil actie EU-leiders voor vluchteling ANP

Amnesty International roept Europese leiders maandag op om een einde te maken aan het ,,schokkende falen'' van de EU bij de aanpak van de vluchtelingencrisis. In de ochtend voert Amnesty met een boot uit Lampedusa actie bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ook plaatst de organisatie in een aantal dagbladen advertenties met een oproep aan de leiders.

Maandag vergaderen de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse zaken in Amsterdam en dan staat ook de vluchtelingencrisis op de agenda. Amnesty vindt dat de EU veel te weinig doet, en ook niet zorgt voor veilige routes naar Europa.

De mensenrechtenorganisatie meert een vluchtelingenboot uit Lampedusa af bij het Scheepvaartmuseum met daarop tientallen paspoppen. Met de boot waagden 282 mensen (Eritreërs en Ethiopiërs) in juli 2013 vanuit Egypte de oversteek naar Europa.

In de advertentie hekelt Amnesty-directeur Eduard Nazarski de 'falende aanpak' van de EU-leiders. Hij roept ze op te zorgen voor fatsoenlijke opvang, veilige routes en ruimhartige toelating van mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu