Appartementen Houten ontruimd wegens brand

Appartementen Houten ontruimd wegens brand ANP

In Houten is zaterdagavond een appartementencomplex aan de Via Arena ontruimd omdat brand was uitgebroken in een elektriciteitsruimte onderin het pand. De brandweer kon lange tijd niet blussen vanwege spanning in de ruimte. Netwerkbeheerder Stedin moet eerst de stroom uitschakelen. Rond 21.45 uur meldde de brandweer dat het vuur uit is.

Er kwam in het begin flink wat rook vrij. Twee mensen die rook hadden ingeademd, werden nagekeken door ambulancepersoneel. Voor de bewoners van de ongeveer dertig appartementen werd opvang geregeld in een zorgcentrum. Ook burgemeester Wouter de Jong was daar.

Ongeveer 1500 huishoudens in de omgeving zaten uren zonder stroom als gevolg van de brand. De meesten waren in de loop van de avond weer aangesloten op het net, maar rond 23 uur zaten nog 149 huizen zonder elektriciteit. De brandweer was om die tijd nog bezig het appartementencomplex te controleren. Vermoedelijk kunnen veel mensen vannacht wel weer terug. Enkele woningen hebben roet- en rookschade.

Enige tijd konden geen treinen stoppen op het nabijgelegen treinstation. Het station is inmiddels weer vrijgegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu